Virpi Kanala

Johtava konsultti

virpi.kanala@project-it.fi

040 521 7055

Töissä Project-IT:ssä

Project-IT:n johtavana konsulttina syksyllä 2017 aloittanut Virpi Kanala on työskennellyt projektinjohtotehtävissä jo vuodesta 2002 lähtien. Alkuperäiseltä koulutukseltaan mittaus-ja säätötekniikan teknikko Kanala on johtanut erilaisia IT-alan projekteja teollisuuden ja julkisen sektorin lisäksi muun muassa tietoliikenne-, finanssi- ja rakennusaloilla. Monista projekteista hänen mieleensä on erityisesti jäänyt yksi ”kasvottomimmista” projekteista.

”Kyseessä oli usean projektin toimitushanke, jossa toimin ensin yhden projektin projektipäällikkönä, ja myöhemmin henkilövaihdosten johdosta ja asiakkaan toiveesta koko hankkeen IT-hankepäällikkönä. Oma projektini oli jakautunut useaan eri toimipisteeseen Suomessa ja moneen eri maahan. Projektin ohjaus tapahtui sataprosenttisesti sähköisiä työvälineitä käyttäen, enkä tavannut kertaakaan muita projektin henkilöitä kasvokkain. Silti projekti valmistui aikataulussa ja budjetissa”, Virpi Kanala muistelee.

Kanalalla on kokemusta erilaisista projekteista ja niiden elinkaaren kaikista osioista, kuten tarjous-, määrittely-, toteutus-, ja käyttöönottovaiheista. Laajan projektikokemuksensa lisäksi hän on kiinnostunut yhä oppimaan uutta.

”Minulla ei ole rajoja toimialojen suhteen, mutta olen kiinnostunut finanssi- ja vakuutusaloista. Ne ovat minulle uusia, ja siksi erityisen innostavia. Lisäksi olen kiinnostunut toimimaan enemmän liiketoiminnan alueilla puhtaasti siitä syystä, että viimeisimmät hankkeeni ovat olleet enemmän teknisen projekti- tai hankepäällikön tehtäviä.”

Vuodet projektien parissa ovat antaneet Kanalalle työkaluja ja keinoja, joiden avulla projektit ohjataan varmasti ja mutkitta maaliin. ”Hyvällä yhteistyöllä pystytään pääsemään välillä ylitsepääsemättömiltäkin tuntuvien esteiden yli. Yhteistyön lisäksi lisäisin onnistuneen projektin reseptiin hankkeiden tai projektien palastelemisen ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi sekä avoimen kommunikoinnin. On myös tärkeää, että projektissa on oikeat henkilöt oikeilla paikoilla.”

Projekteissa saa työskennellä erilaisten teknologien ja ihmisten parissa, ja Virpi Kanala nauttiikin työstään juuri sen vaihtelevuuden ansiosta. ”Projektit ovat määrämittaisia, ja kun edellinen projekti valmistuu, on oven takana jotain uutta ja innostavaa. Kuitenkin projekteissa on aina myös jotain tuttua ja turvallista, sillä mallit, miten projekteja johdetaan, pysyvät hyvin samankaltaisina, vaikka projektien sisällöt vaihtelevatkin. Palkitsevinta on nähdä valmis tuotos asiakkaalla käytössä, ja mahdollisuuksien mukaan seurata ja kuulla 6-12 kuukauden kuluttua, miten tuotos on vaikuttanut asiakkaan toimintaan.”

Välillä esimiehenäkin toiminut Kanala on aina palannut takaisin hänelle rakkaan projektinhallinnan pariin, sillä se on hänelle mieluisinta tonttia. Project-IT teki vaikutuksen asiantuntevana ja kasvavana yrityksenä, joka pystyy tarjoamaan vaihtelevia työtehtäviä.

”Project-IT:llä on vakaa omistajapohja. Sen lisäksi minua houkutti mahdollisuus päästä tekemään töitä finanssitoimialalla, mahdollisuudet oppia uutta, ja mahdollisesti toimia mentorina jossain vaiheessa, ja siirtää oppejani junioreille.”

Omalla ajalla

Työn ulkopuolella Virpi Kanala rentoutuu hyödyntämällä Helsingin monipuolisia vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia. ”Lenkkeilen koirani kanssa eteläisen Helsingin huikeilla ulkoilualueilla muun muassa Kaivopuistossa ja Eiranrannassa, ja se jos mikä tyhjentää mieleni työasioista. Helsingin kulttuuritarjonta ja tiivis yhteydenpito ystävien kanssa ovat myös hyviä keinoja rentoutumiseen. Viihdyn myös hyvien kirjojen kanssa, erityisesti dekkarit saavat uppoutumaan toisiin maailmoihin”, Virpi Kanala kertoo.

Kokemusta projektijohtamisesta

17

vuotta

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.