Tommi Siro

Johtava konsultti

tommi.siro@project-it.fi

+358 40 820 4199

TÖISSÄ PROJECT-IT:SSÄ

Johtava konsultti Tommi Siro aloitti Project-IT:ssä toukokuussa 2018. Uransa ensimmäisen vuoden Siro vietti ohjelmoinnin parissa, minkä jälkeen hän siirtyi projektijohtamiseen. Projektijohdon vahvana ammattilaisena hänellä on liki kahdenkymmenen vuoden kokemus IT-päällikön ja projektivetäjän tehtävistä.

Siro tuo mukanaan laajaa osaamista ketteristä menetelmistä (SAFe, Scrum, Kanban ja Lean). Omana vahvuutenaan hän pitää monipuolista työkokemustaan ja sen myötä syntynyttä laaja-alaista näkemystä. ”Olen itse toiminut sekä tilaajana että toimittajana, joten osaan katsoa asioita molemmilta kanteilta. Yksityisen sektorin lisäksi olen tehnyt yhteistyötä myös julkisen puolen kanssa, mikä on entisestään laajentanut osaamisaluettani.” Lisäksi Tommilla on vahvaa työkokemusta kansainvälisistä, suurista yrityksistä, joissa ketterien projektimallien edut ovat tulleet erittäin selvästi esiin. Siro arvostaa yhtä lailla viiden hengen konsulttitalosta kuin yhden miehen asiantuntijayrityksestäänkin saamiaan oppeja, sillä niistäkin on valtavasti hyötyä sekä asiakaskohtaamisissa että konkreettisissa projektitöissä.

Project-IT:n uraltaan Siro odottaa vaihtelevia projekteja ja sitä, että hän pääsee hyödyntämään ketterien menetelmien tukemaa projektihallintaa niin asiakastyössä kuin yrityksen sisälläkin. Positiivista palautetta Siro on saanut siitä, että ymmärtää hyvin niin tekniikkaa kuin projektihallintaakin. ”Pelkkä hallinnollinen projektipäällikön rooli ei ole itselleni mieluisin vaihtoehto vaan haluan paneutua niin työn sisältöön kuin tekniikkaankin. Lähdenkin työssäni usein liikkeelle siitä, että hankin tavalla tai toisella yleiskuvan käytetystä teknologiasta. Näin voin keskustella ja sparrata paremmin projektissa mukana olevia”, Siro perustelee.

Siron mielestä osaavan projektipäällikön piirre on se, että hän ymmärtää kokonaisuuksia. ”Ison kuvan sisäistämisen lisäksi täytyy pitää mielessä myös liiketoiminnallinen puoli; mitä asiakkaalle tarjotaan ja mitä halutaan saavuttaa.” Hän korostaa lisäksi hyvien sosiaalisten taitojen merkitystä; ne kuuluvat Siron mielestä ehdottomasti taitavan projektipäällikön työkalupakkiin.

VAPAA-AJALLA

Vapaa-ajastaan suurimman osan Tommi viettää perheensä kanssa. Urheilu on kaikkien perheenjäsenten sydäntä lähellä, ja Siro toimiikin poikansa jalkapallojoukkueen valmentajana. Hän harrastaa myös perinteistä liikuntaa kuten hiihtoa, pyöräilyä ja kuntosalilla treenaamista.

Työn vastapainona Tommi nauttii myös vauhdin hurmasta. ”Pidän moottoriurheilulajeista, ja kartingissa olen kilpaillutkin. Tällä hetkellä ajan moottoripyörää radalla ja kadulla. Olen päässyt ajamaan Norjan huikaisevia serpentiiniteitä, ja nyt haaveilen Alpeilla ajamista.”

Kokemusta projektijohtamisesta

15

vuotta