Tomi Ruuska

Johtava konsultti

tomi.ruuska@project-it.fi

044 553 4555

Töissä Project-IT:ssä

Tietotekniikan diplomi-insinööri Tomi Ruuska aloitti Project-IT:n johtavana konsulttina syksyllä 2017. Jopa Ruuskan sivuaineopinnot ovat johdattaneet miestä kohti projektinhallinnan maailmaa, sillä hän on opiskellut niin tuotantotaloutta kuin kauppatieteitäkin.

”Erityisiä vahvuuksiani projektipäällikkönä ovat laaja tekninen ymmärrys, ihmisläheinen toiminta ja tekeminen sekä vankka projektinhallinnan teoreettinen tausta yhdistettynä vuosien projektinhallintakokemukseen. Koulutukseni ilmeisesti näkyy tekemisessäni myös asiakkaille, sillä olen saanut kiitosta jämäkän ja ihmisläheisen projektijohtamisen lisäksi teknisestä kompetenssistani, jonka avulla ymmärrän projekteja pintaa syvemmälle”, Tomi Ruuska kertoo.

Erilaisissa projektitehtävissä vuodesta 2012 lähtien töitä paiskineella Ruuskalla on laaja kokemus eri toimialojen IT-projekteista.

”Kokemusta tosiaan löytyy lukuisista ketteristä ja perinteisempien projektimallien projekteista sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta. Asiakkaina ovat olleet kotimaiset ja ulkomaiset organisaatiot monipuolisesti eri toimialoilta, kuten ohjelmisto- ja palveluala, finanssi- ja vakuutusala, koulutus, media, hankinta ja logistiikka, energia, ympäristöpalvelut, julkishallinnon organisaatiot, suunnittelu- ja asiantuntijaorganisaatiot, terveydenhuolto, järjestöt ja ammattiliitot, metsäteollisuus sekä valmistava teollisuus”, Tomi Ruuska luettelee.

Projektipäällikkönä toimimisen lisäksi hän on toiminut palvelupäällikön roolissa huolehtien eri asiakkaiden palveluiden ylläpidosta ja jatkokehityksestä. Yksi mieleenpainuvimmista projekteista oli Ruuskalle ’kartoituksesta karonkkaan’ -tyyppinen urakka, josta hän suoriutui kunnialla.

”Kyseessä oli erään merkittävän yhteiskunnallisen toimijan tiedonhallintapalvelun toimitusprojekti, jossa hyödynnettiin ketteriä projektimenetelmiä (Scrum). Projektin kokonaisvaltainen hallinta myyntivaiheesta alkaen, projektin suunnittelu ja toimeenpano sekä projektin aikana toimiminen ScrumMaster -roolissa sekä tukena asiakkaan Product Ownerille sekä projektitiimille”, Ruuska kuvailee, ja jatkaa: ”Projektipäällikön työssä parasta onkin päästä auttamaan ja tukemaan asiakkaita ja luoda luovia ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin yhdessä projektitiimien asiantuntijoiden kanssa. Palkitsevinta työssäni on nähdä tyytyväinen ja iloinen asiakas, jonka kanssa työskentelyä hallitsee vahva luottamuksen ja arvostuksen ilmapiiri.”

Tomi Ruuska haluaa oppia kokeneemmilta kollegoiltaan projektinhallinnan niksejä ja toimialojen saloja yhä syvällisemmin ja tarttua rohkeasti uusiin haasteisiin. ”Project-IT on ammattimainen työnantaja, joka todella panostaa työntekijöihinsä ja saa heidät antamaan parastaan asiakasorganisaatioidensa hyväksi. Kollegani ovat kovimman luokan projektinhallinnan ammattilaisia, joiden kanssa yhdessä voimme auttaa muutoksessa – minkä kokoisessa tahansa. Haluaisin työskennellä eri teknologien parissa erilaisten toimialojen merkityksellisissä, haastavissa ja liiketoimintakriittisissä projekteissa, joissa voi oppia uutta ja laittaa itsensä likoon.”

Tomi Ruuskan mukaan mitkään projektihaasteet eivät ole liian suuria, kun projektilla on sopiva tiimi, resurssit ja johdon tuki. ”Onnistuneen projektin kulmakiviä ovat projektin huolellinen ja riittävä valmistelu ja suunnittelu, projektin tärkeimpien sidosryhmien osallistaminen ja odotustenhallinta, sopivan projektiryhmän valitseminen ja motivointi, riittävä ja selkeä viestintä, sekä ennen kaikkea hyvä ja ihmisläheinen projektijohtaminen”, Ruuska kuvailee.

Omalla ajalla

Tomi saa työasiat mielestään viettämällä vapaa-aikaa perheensä kanssa touhutessa, sekä kuntoilun ja kirjallisuuden parissa. ”Perheen lisäksi myös matkailu, elokuvat ja musiikki ovat hyvin lähellä sydäntäni. Olen aikoinani matkustellut muutamia vuosia ympäri maailmaa, josta riittää edelleen ammennettavaa niin työssä kuin vapaa-ajallakin.”

Kokemusta projektijohtamisesta

8

vuotta

Annan kaiken osaamiseni, tietoni ja taitoni auttaakseni asiakasta ja luodakseni mielenrauhaa. Ammattimaista työskentelyä hyvällä tekemisen meiningillä, huumoria unohtamatta!

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.