Tomi Palmén

Johtava konsultti

tomi.palmen@project-it.fi

040 772 5371

Töissä Project-IT:ssä

Tomi Palmén aloitti Project-IT:n johtavana konsulttina lokakuussa 2017. Project-IT on luonteva jatkumo diplomi-insinööri Palménin uralla, sillä hänellä on kokemusta lukuisista räätälöityjen tietojärjestelmien kehitys- ja liiketoiminnan muutoshankkeista. ”Kokemusta on kieltämättä karttunut runsaasti projektien kaikista vaiheista vaatimusmäärittelystä käyttöönottoon sekä eri teknologia-alustoista. Olen toiminut myös kansainvälisissä monitoimittajaprojekteissa projektipäällikkönä, sekä vetänyt kehitystiimejä, ja toiminut scrum masterina”, Palmén listaa.

Tomi Palménin vetämien projektien asiakkaat ovat olleet merkittäviä rahoitus-, tietoliikenne- ja vakuutusalan yrityksiä. ”Eräs mieleenpainuvimmista projekteista oli finanssialan asiakkaan verkkopalvelun kehitysprojekti. Projektissa lähdettiin liikkeelle käyttöliittymädemon hahmottelemisesta, ja järjestelmä toteutettiin nopealla aikataululla iteratiivisesti, valikoituja ketteriä menetelmiä hyödyntäen. Toimin projektissa myös release managerina, eli vastasin järjestelmän teknisestä käyttöönotosta. Projekti oli menestys, ja se valmistui hyvin tarkasti suunnitellun aikataulu- ja kustannusarvion mukaisesti.”

Tomi Palménilla on pitkä kokemus IT-projekteista erityisesti tietojärjestelmän toimittajan puolella toimimisesta. ”Project-IT:llä toivon pääseväni toimimaan projekteissa myös asiakkaan palveluksessa, ja siten työskentelemään hieman toisenlaisella näkökulmalla. Haluan myös entisestään laajentaa osaamistani ja kokemustani.”

Jokainen uusi projekti on aina uusi haaste ja mahdollisuus oppia uutta. Palménille työssä palkitsevinta on oman työn tuloksen näkeminen, mahdollisuus vaikuttaa ja olla mukana toteuttamassa merkittäviä hankkeita. Hänen mukaansa projektin onnistumiseen vaikuttaa suuri määrä tekijöitä. ”Kaikki projektit ovat erilaisia, mutta kiteyttäisin onnistuneen projektin ainekset seuraaviin tekijöihin: molemminpuolinen luottamus, avoin kommunikointi ja aidosti yhteisen tavoitteen eteen työskenteleminen.”

Pitkän työuransa aikana projektipäällikkö Tomi Palmén on saanut hyvää palautetta niin asiakkailtaan kuin työtovereiltaankin. Häntä on kehuttu muun muassa kyvystään oppia nopeasti ja hahmottaa isoja kokonaisuuksia. ”Ehkä hienoin palaute on koskenut tapaani ymmärtää asiakkaani tarpeita. Kiittelevää palautetta olen saanut myös tavastani kommunikoida sujuvasti niin teknisten kuin liiketoimintalähtöistenkin ihmisten kanssa.”

Project-IT profiili senioritason projektijohtajien työpaikkana houkutteli Palménin hyppäämään uuteen työyhteisöön. ”Näen, että oma taustani ja kokemukseni sopivat hyvin Project-IT:lle. Minulla on myös vahva luotto, että Project-IT tarjoaa minulle haasteita ja hyvän mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamistani. Tulevaisuuden toiveenani on, että jatkossakin pystyn innostumaan työnteosta joka päivä.”

 

Omalla ajalla

Kolme lasta ja heidän harrastuksensa pitävät perheenisän kiireisenä. ”Omalla ajallani yritän ehtiä myös lenkkeilemään ja pelaamaan mutasarjassa jalkapalloa. Haaveissani siintää myös seuraava maraton”, Tomi Palmén kertoo.

Kokemusta projektijohtamisesta

10

vuotta

Tulevaisuuden toiveenani on, että jatkossakin pystyn innostumaan työnteosta joka päivä.

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.