Pia Hemminki

Johtava konsultti

pia.hemminki@project-it.fi

050 410 1257

Töissä Project-IT:ssä

Elokuun 2017 lopussa Project-IT:llä aloitti johtavana konsulttina Pia Hemminki, jonka vahvuutena on erikoisosaaminen muutoshallinnan alueelta. Pitkän uran kansainvälisissä yrityksissä tehnyt Hemminki tuo Project-IT:lle runsaasti kokemusta projektinhallinnasta, sillä hän on päässyt kokemaan sen sekä toimittajan että asiakkaan puolelta.

”En kaihda tiukkojakaan tilanteita, vaan minun on helppo istahtaa kaikkien osapuolten kanssa neuvottelupöytään avoimesti etsimään ratkaisua. Olen saanut paljon kiitosta siitä, että projektia vetäessäni hallitsen asiasisällöt hyvin ja pystyn keskittymään ihmisten luotsaamiseen”, Hemminki sanoo.

Projektijohtamisen lisäksi Hemminki on työskennellyt palveluliiketoiminnan johtajana. Tuttuja toimialoja ovat muun muassa elintarviketeollisuus, julkishallinto sekä telekommunikaatio.

“Olen koko konsulttiurani tehnyt globaaleissa yrityksissä englannin kielellä, joten minulle on kiinnostava ja jopa jännittävä muutos vaihtaa työkieleksi suomi! Samalla täytyy muuttaa ajattelumallia hieman Suomi-keskeisemmäksi”, Hemminki toteaa.

Myös Hemmingin koulutustausta on englanninkielinen, sillä hän on suorittanut vuonna 2005 BBA-tutkinnon, erikoistumisalueenaan “Services and Customer Relationship Management”.

Hemminki kertoo olevansa pedantti työntekijä, joka mieluiten suunnittelee ja toteuttaa projektit alusta loppuun asti. Hänelle tuttuja ovat esimerkiksi SAP kehitys-, versionkorotus- ja käyttöönottoprojektit, integraatioprojektit, liiketoimintalähtöiset projektit sekä henkilöstönhallinnan järjestelmät.

”Olen parhaimmillani kun saan osallistua projektiin sen koko elinkaaren mitalta: alkaen liiketoiminnan ideasta, jatkuen järjestelmän ja toimittajan kilpailutukseen ja valintaan, projektin hallintaan, palveluliiketoiminnan kilpailutukseen ja lopulta sen käynnistyksen” Hemminki sanoo.

Jatkuva kouluttautuminen sekä avoin ja kiinnostunut suhtautuminen uusiin tilanteisiin pitävät huolta siitä, että ammattitaito pysyy aina terävänä. Työkaverien kanssa yhdessä kehittyminen on myös Hemmingille yksi tärkeimmistä työmotivaatiota ylläpitävistä tekijöistä.

Omalla ajalla

Vapaa-ajallaan Hemminki nauttii puutarhatöiden tekemisestä: Omassa pihassa kasvavat ja kypsyvät monenlaiset vihannekset. Liha, kala ja munat haetaan lähitiloilta tai REKO-ringistä. Eineksiin ei juuri kosketa, vaan mieluummin laitetaan iso pata uuniin hautumaan.

”Oma ja läheisteni hyvinvointi on minulle todella tärkeää, ja hyvä ruoka on kaiken perusta. Yhdessä syöminen on myös mainio tapa rauhoittua.”

Pidemmillä lomilla matkustelu ja moottoripyöräily auttavat irrottautumaan työkuvioista ja lataamaan akkuja.

Kokemusta projektijohtamisesta

11

vuotta

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.