Pasi Kymäläinen

Johtava konsultti

pasi.kymalainen@project-it.fi

+358 40 196 2310

Töissä Project-IT:ssä

Pasi Kymäläinen on aina ollut tekemisissä tulevaisuuden kannalta oleellisten asioiden parissa. Opiskeluaikana sivuaineeksi valikoitui tuotantotalous, mutta pääaineena hän opiskeli tänä päivänä globaalisti merkittävää lentotekniikkaa. Työurallaan 90-luvun lopulla Kymäläinen oli mukana kehittämässä tuotteita ja palveluja mobiilin internetin mahdollistamiseksi. Myöhemmin hän on toiminut muun muassa projektipäällikkönä kehittäen rahapelialan palveluja Suomen suurimmassa verkkokaupassa.

Pasi Kymäläinen kiinnostui Project-IT:stä kesällä 2018 voimassa olleen rekrytointikampanjan https://www.lomalletoihin.fi/ myötä.

”Huomioni kiinnittyi siihen, että yritys rekrytoi ehkä ei niin alalle tyypillisellä tavalla. Minuun teki vaikutuksen myös se, että Project-IT toimii usealla eri teollisuuden alalla, ja että sillä on hyvät kasvutavoitteet. Rekrytointiprosessi oli mielenkiintoinen kokemus; huomasin, että uuteen työntekijään todella panostetaan. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvä ja kiinnostava yritys”, kehuu remmiin mukaan astunut Kymäläinen.

Helmikuussa 2019 PITissä aloittanut projektipäällikkö otti uransa alkuaskeleet telekommunikaatioalalla. Ensimmäisiin tehtäviin kuului suunnitella logistiikkajärjestelmälle ennusteosaa, jolla yritys pystyi optimoimaan komponentteihin sidottua pääomaa. Työssä käytettiin hyväksi tilastomatemaattisia menetelmiä sekä ensimmäisiä 90-luvun puolivälissä julkaistuja analytiikka- ja Big Data -työkaluja.

Tuotepäällikön pesti vei miehen seuraavaksi Pohjois-Amerikkaan, jossa hän keskittyi tuotekehityksen lisäksi myös tuotemarkkinointiin, myyntiin ja asiakasyhteistyöhön. USA tarjosi mahdollisuuden työskennellä myös start up -maailmassa, jossa Kymäläinen palveli pk-sektoria.

Kotimaahan palattuaan Kymäläinen siirtyi projektipäälliköksi rahapelialalle. Tässä tehtävässä saamaansa kokemusta hän arvostaa erityisesti, sillä to do -listalla oli laajoja projekteja aina infrakehityksestä huoltotoimenpiteisiin ja teknisesti mielenkiintoisiin tuotelanseerauksiin.

Kymäläisen mielestä onnistuneen projektin salaisuus piilee kahdessa asiassa.

”Projektin omistajan kannalta työ onnistuu silloin, kun asiakas saa sitä, mitä hän on tilannut. Toimituksen täytyy olla luvattujen kustannusten, sisällön, aikataulun ja laadun mukainen”, Kymäläinen sanoo.

”Hyvin maaliin saadun projektin taustalla on useita erilaisia tekijöitä. Koen tärkeäksi esimerkiksi sen, että tiimissä mukana olleet ovat nauttineet projektissa työskentelystä. Se, että työ on ollut heistä mielenkiintoista ja mieluisaa, on mielestäni myös yksi onnistumisen mittari. Hyvä asiakassuhde, joka jatkuu myös projektin jälkeen, kertoo myös hyvin maaliin menneestä työstä”, hän avaa ajatuksiaan.

Positiivista palautetta Kymäläinen on saanut ongelmanratkaisukyvyistään. Asiakkaat ovat kiittäneet erityisesti siitä, että hän osaa selvittää kriisitilanteita ja ongelmiin joutuneita projekteja. Tässä auttaa työkokemuksen mukanaan tuoma kokonaisvaltainen asioiden ymmärtäminen, mitä Kymäläinen pitääkin erityisosaamisenaan.

”Tunnen sekä liiketoiminnan että järjestelmäpuolen vaatimukset ja tarpeet. Tiedän, mitä operatiivinen ympäristö vaatii, ja ymmärrän käyttäjäkokemuksen merkityksen. Painotan myös kommunikoinnin tärkeyttä niin tekijöiden kuin johdonkin suuntaan, sillä uuden tietojärjestelmän käyttöönottoon liittyvistä valituksista suurin osa johtuu usein samasta asiasta. Ihmisillä ole oikeaa mielikuvaa siitä, miten järjestelmä vaikuttaa heidän päivittäiseen työhönsä”, valottaa Kymäläinen osaamistaan.

Vastausta kysymykseen ”Mikä on työssäsi palkitsevinta” ei Kymäläisen tarvitse kauan miettiä. ”Parasta on tiimityöskentely. Olen hyvin sosiaalinen, ja siksi yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa on itselleni mieluisaa”, hän sanoo.

Tulevaisuudessa Kymäläinen toivoo pääsevänsä mukaan myös valmistavan teollisuuden projekteihin. Erityisesti häntä kiinnostavat sellaiset projektit, joissa tuotekehityksen ja innovaatioiden osuus on suuri.

”Olen ollut koko työurani ajan tekemisissä enemmän tai vähemmän IT- ja ICT-projektien parissa, ja siksikin johtaisin mielelläni valmistavan teollisuuden tuotekehitysprojektia”, hän pohtii.

Omalla ajalla

Jääkiekko yhteisöineen ja oheistapahtumineen on lähellä Kymäläisen sydäntä. Hän ei ole tyytynyt ainoastaan penkkiurheilijan osaan vaan pelaa aktiivisesti itsekin.

”Jääkiekko on itselleni iso henkireikä. Olen mukana suomalaisten alun perin New Yorkissa perustamassa Finn Rangers -nimisessä jääkiekkoyhteisössä”, kertoo sekä hyökkääjän että puolustajan paikoilla pelaava Kymäläinen.

Pohjoisen pallonpuoliskon ykköslajin lisäksi Kymäläinen on harrastanut usean vuoden ajan asuntojen remontointia.

”Remontointi on yksinkertaisesti kivaa, ja pidän sitä jääkiekon ohella parhaana tapana rentoutua”, käsistään kätevä projektipäällikkö sanoo.

Kun asunto tulee valmiiksi, hän myy sen eteenpäin. Tiettyä mielisuuntausta Kymäläisellä ei ole, mutta Art deco tai Alvar Aallon edustama yksinkertainen tyyli hellii silmää.

”Jos rakentaisin itse talon alusta asti, niin se olisi varmaankin arkkitehtuuriltaan espanjalaista kolonialismia edustava. Siihen tyyliin ihastuin Floridassa asuessani”, sanoo Project-IT:n projektipäällikkö.

Kokemusta projektijohtamisesta

15

vuotta

”Koen tärkeäksi, että tiimissä mukana olleet ovat nauttineet projektissa työskentelystä.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.