Nina Schelehoff

Johtava konsultti

nina.schelehoff@project.fi

+358 40 196 2987

Töissä Project-IT:ssä

Nina Schelehoffilla on työnsä tukena laaja-alainen tekninen koulutus, jota hän on hyödyntänyt menestyksekkäästi IT-alalla kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän aloitti uransa sovelluskehittämisellä, mikä on tukenut hyvin projektimaailmassa tehtävää työtä.

Schelehoffilla on vankka kokemus pankki- ja vakuutusalalta. Hän on toiminut finanssipuolella projektinhallinnasta vastaavana projektipäällikkönä, hankejohtajana, omistajan roolissa sekä esimiestehtävissä.

Kokeneella projektipäälliköllä on kokemusta niin perinteisistä vesiputousmallisista kuin SAFe- viitekehyksellä tehtävistä ketterän kehityksen projekteista. Schelehoff onkin ollut mukana laajoissa kansainvälisissä hankkeissa, joiden kohdalla pääpaino on ollut migraatioissa, transformaatioissa ja integraatioissa.

”Urani aikana olen vastannut myös useista alihankkija- ja kumppanisuhteista ja ollut mukana kehittämässä portfoliohallintaa. Tehtäviini on kuulunut lisäksi projektipäälliköiden valmentaminen ja siihen kuuluva mentorointi ja sparraaminen. Osaamisen jakaminen ja kehittäminen on ollut itselleni hyvin mieluista”, hän kertoo.

Erityistä kiitosta Nina Schelehoff on saanut kansainvälisiin projekteihin liittyvästä osaamisestaan. Hän ymmärtää erilaisia työkulttuureja ja niistä kumpuvia ajattelu- ja työskentelytapoja.

”Kansainvälisessä työssä korostui viestintä, sillä sen merkitys ymmärretään jokaisessa maassa omalla tavalla. Tämä on yksi niistä syistä, miksi kiinnostuin muutosjohtamisesta ja viestinnästä”, hän sanoo.

Onnistuneen projektin salaisuus on Schelehoffin mielestä perusteellinen esiselvitysvaihe. Kun käytetään aikaa huolelliseen esiselvitykseen, vältytään itse projekteissa monelta ongelmalta. Erilaisia haasteita ja tilanteita tulee tietenkin eteen, mutta ongelmat eivät niin oli suuria kun työ on hyvin suunniteltu. Paras palkinto tehdystä työstä on ilman muuta tyytyväinen asiakas ja tyytyväinen tiimi”, hän sanoo.

Schelehoff on ollut uransa aikana mukana monessa muutosjohtamiseen liittyvässä hankkeessa. Kansainvälisen ympäristön lisäksi myös muutoksenhallinnassa korostuu onnistuneen viestinnän tärkeys. ”Jokainen projekti on omanlaisensa ja useampien riippuvuussuhteiden vuoksi haastekerroin kasvaa entisestään. Lisäksi tietojärjestelmämuutoksiin liittyvissä projekteissa liikkuu valtava määrä informaatiota. Oma haasteensa onkin löytää tästä tietomäärästä oleelliset asiat, johon johdon tulee kiinnittää huomionsa. Koen tämän osa-alueen kuitenkin todella mieluisana ja kiinnostavana, ja haluan oppia siitä jatkuvasti lisää”, hän valottaa.

Tulevaisuuden työtehtäviltä Nina Schelehoff toivoo erilaisilla toimialoilla olevia projekteja. Esiselvitysvaihe ja sitä seuraava kriittinen käynnistysvaihe niitä osa-alueita, joista hänellä on paljon kokemusta ja joissa hän tukee mielellään asiakkaita.

Project-IT:tä hän pitää yrityksenä, johon oli helppoa tulla uutena työntekijänä. ”Minulla oli erittäin hyvä mielikuva Project-IT:stä. Koen, että työntekijät ovat hyvin ammattitaitoisia ja asiat hoituvat hyvällä fiiliksellä”, kertoo Schelehoff.

Omalla ajalla

Schelehoff saa työasiat mielestään valokuvauksen avulla. Luontoa ja urheilua mielellään kuvaava projektipäällikkö ottaa kameran käyttöön aina kuin ehtii, ja harrastuksen tueksi hän on opetellut myös Photoshopin, Ligthroomin ja Illustrator -kuvankäsittelyohjelmat.

Aktiivisena ihmisenä hän nauttii myös ulkoilmaliikunnasta. Patikointi on eniten lähellä sydäntä oleva laji. ”Minulla ei ole tiettyä suosikkireittiä, vaan patikoimme mieheni kanssa kaikenlaisissa kohteissa. Lofoottien kauniista maisemista nautimme paljon, ja sinne haluaisimme vielä uudestaankin”, Schelehoff sanoo.

Kokemusta projektijohtamisesta

15

vuotta

”Paras palkinto tehdystä työstä on ilman muuta tyytyväinen asiakas ja tyytyväinen tiimi.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.