Minna Reino

Konsultointipalvelut

minna.reino@project-it.fi

040 515 6325

Töissä Project-IT:ssä

Minna Reino aloitti Project-IT:n verkostopalveluiden johtajana syksyllä 2016. Jo ennen Project-IT:n pestiään Reinolla oli vahva näkemys yrityksestä kokeneiden asiantuntijoiden organisaationa, jossa työntekijöitä arvostetaan ja heidän vahvuutensa ja toiveensa huomioidaan. ”Työajastani puolet käytän yhteistyöverkoston hallintaan ja kasvattamiseen ja puolet myyntityöhön. Tarvittaessa olen valmis hyppäämään myös projektitehtäviin. Pidän tärkeänä, että voin itse olla mukana vaikuttamassa Project-IT:n kehittymiseen ja heittää itseni täysillä likoon”, Minna Reino kertoo.

Ensimmäisen IT-projektinsa eli CRM-hankkeen Minna Reino veti vuonna 2002. Pitkän työuransa aikana Reinolle on kertynyt laaja-alaisesti kokemusta monenlaisista tehtävistä, mutta varsinaista projektijohtamisen kokemusta hänellä oli ennen Project-IT:tä noin kymmenen vuotta. ”Olen työskennellyt telekommunikaatioyrityksessä ja CRM-järjestelmiä tarjoavassa ohjelmistoyrityksessä erilaisissa palveluliiketoiminnan tehtävissä. Tämä on tarkoittanut vastuullisia rooleja paitsi projektijohdossa myös asiakaspalvelussa ja myynnissä sekä yrityksen johdossa tai johtoryhmässä.”

Minna Reinolla on laaja-alainen osaaminen ohjelmistoliiketoiminnasta ja erityisesti palveluliiketoiminnan eri osa-alueista niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. ”Telekommunikaatiopuolella asiakkaani ovat olleet kansainvälisiä teleoperaattoreita, joiden kanssa toimiminen oli usein vaativaa ja toimitettavat järjestelmät monimutkaisia. Suomalaisessa CRM-ohjelmistotalossa työskentelin suomalaisten yritysten kanssa aina pk-yrityksistä pörssiyhtiöihin. Vahvuuteni on kyky ymmärtää niin liiketoimintaa kuin tekniikkaakin, ja näiden avulla ratkaista asioita. Parhaimmillani olen haastavissa tilanteissa, joissa pitää etsiä luovia ratkaisuja, sekä pystyä ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.”

Ammatillisesta osaamisestaan Reino pitää huolen seuraamalla alan kehitystä ja uutisointia lehdistä ja alan kirjoista. Myös alan ammattilaisten verkosto on tärkeässä roolissa. ”Keskustelemme kollegoiden ja muiden alalla olevien ihmisten kanssa ammattiimme liittyvistä trendeistä, muutoksista ja kuulumisista. Mielelläni myös osallistun mielenkiintoisiin tilaisuuksiin, joissa keskustellaan alaamme liittyvistä asioista.”

Omalla ajalla

Työajan ulkopuolella Minnan tavoittaa parhaiten hevostallilta. Hevoset ja niiden kanssa harrastaminen on vienyt mukanaan koko Reinon perheen eli harrastusta voisi pikemminkin kutsua elämäntavaksi. ”Hevoset ja ratsastus toimivat hyvänä vastapainona työlle, sillä ne vaativat täydellisen huomion. Tallilla työkiireet on pakko unohtaa. Kilpailen kouluratsastuksessa kansallisella tasolla sekä toimin kouluratsastustuomarina kilpailuissa.”

Kokemusta projektijohtamisesta

10

vuotta

On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden Project-IT:tä.

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.