Milja Larmala

Johtava konsultti

milja.larmala@project-it.fi

050 912 8001

Töissä Project-IT:ssä

”Työnteosta nauttii, kun ympärillä on fiksuja ja osaavia henkilöitä, joita yhdistää pätevyyden lisäksi sopiva ripaus hulluutta. Tunnenkin kuuluvani ylpeänä samaan joukkoon muiden Project-IT:n työntekijöiden kanssa”, sanoo Project-IT:n johtava konsultti Milja Larmala.

Larmala on työskennellyt Project-IT:ssä syyskuusta 2013 lähtien. ”Kaiken kaikkiaan minulla on kertynyt kokemusta IT-alasta jo yli 20 vuotta. Ensimmäiset vuodet Project-IT:ssä olen työskennellyt finanssisektorilla isojen hankkeiden parissa. Toimialalla työskenteleminen on ollut mielenkiintoista ja erityisen innostavaa.”

Larmala tekee työnsä pääasiassa asiakkaiden organisaatioissa, minkä hän kokee sopivan itselleen mainiosti. ”Koen, että pärjätäkseen projektijohtajana työntekijältä tulee löytyä kokemuksen lisäksi oma-aloitteisuutta, pätevyyttä ja sopivasti rentoutta. Tärkeää on myös kyky priorisoida tehtäviä.”

Sopivassa projektissa ei pääse pitkästymään. ”Vaikka joinakin päivinä tulisin mieluusti toimeen ilman koetuksia, juuri haasteet tekevät työstäni kiinnostavan”, hän naurahtaa. Projektien, asiakkuuksien ja toimialojen vaihtelu, sekä uusien haasteiden kohtaaminen auttavat ylläpitämään ammattitaitoa. Näiden lisäksi konsultit osallistuvat vuosittain muutamaan hyvin kohdennettuun seminaariin tai koulutukseen.

Project-IT on Milja Larmalan mukaan sopivan kokoinen yritys ollakseen ketterä liikkeissään. ”Johtomme on päättäväistä ja määrätietoista. Toki luovalle hulluudelle tulee jättää tilaa, ja arvostankin yrityksemme vähemmän virallisia tapahtumia.”

Omalla ajalla

Vaikka työ vie suuren osan ajasta, silti myös sen ulkopuolinen elämä on tärkeää. “Minulle tärkeintä ovat läheiset ja ystävät, raitis ilma ja liikunta, terveyden ylläpito, sukan kutominen, villiyrttien kerääminen, saarimökkeily ja veneily, ruohonleikkuu, kissan ja koiran silittäminen. Ilman näitä henkireikiäni olisin varmasti myös huonompi työssäni. Onneksi Project-IT:ssä elämäkin saa ansaitsemansa tilan.”

Kokemusta projektijohtamisesta

20

vuotta

Koen, että pärjätäkseen projektijohtajana työntekijältä tulee löytyä kokemuksen lisäksi oma-aloitteisuutta, pätevyyttä ja sopivasti rentoutta. Tärkeää on myös kyky priorisoida tehtäviä.

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.