Markus Nissinen

Johtava konsultti

markus.nissinen@project-it.fi

+358 40 755 4709

Töissä Project-IT:ssä

Markus Nissinen on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri, jolla on kahdenkymmenen vuoden vakuuttava kokemus projektialalta. Hän on toiminut telekommunikaatio- ja pelialalla sekä eläkevakuuttamisessa. Nissinen on ollut mukana eri kokoluokan projekteissa, jotka ovat liittyneet joko infraan tai yksittäisiin sovelluksiin.

Projekteista mieleenpainuvin on ollut suuri kokonaisuudistus, jossa vaihdettiin ja uudistettiin erään yrityksen koko pelijärjestelmä. Järjestelmäuudistus tarkoitti tuloksentekovälineen ytimen muuttamista, mikä teki työstä liiketoiminnallisesti erittäin merkittävän.

”Kyse oli haastavasta, useamman vuoden kestäneestä monitoimittajaprojektista, jossa vaihdetiin niin rajapintoja kuin niiden ympärillä olevia järjestelmiä. Projektiin osallistui asiakkaan omia asiantuntijoita sekä ulkopuolisia toimittajia”, kuvailee Nissinen.

Tulevaisuudessa Nissiselle mieluisimpia olisivat ydinliiketoimintaan liittyvät projektit.

”Koen tämänkaltaiset projektit motivoivina, koska niissä on kaikille osapuolille selkeästi ymmärrettävä hyöty. Ymmärrän hyvin liiketoimintaa, ja vahvuuksiini kuuluu toimia välittäjänä teknisten ja kaupallisten osapuolten välillä. Osa työstäni onkin toimia tulkitsijana ja tietynlaisena fasilitaattorina projektiin osallistuvien välillä”, hän kertoo.

Nissinen on saanut kiitosta asiakkailta kommunikointikyvystään, raporttien tarkkuudesta ja viestintäosaamisen selkeydestä. Hän saa ihmiset sitoutumaan ja toimimaan yhteisen tavoitteen eteen.

Onnistuneen projektin salaisuutena Nissinen pitää hyvällä asenteella varustettua hyvää porukkaa. Avoin yhteishenki on peruslähtökohta, mutta on tärkeää, että tiimillä on tekemisen asenne ja että he haluavat saada asioita aikaan. Tavoitteet on helpompi saavuttaa, jos tiimi tiedostaa ettei kaikkea välttämättä osata tai ymmärretä heti alussa, vaan asioista otetaan selvää projektimatkan varrella.

Työnsä parhaimpina puolina Nissinen kokee vaihtelevuuden ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelemisen.

”On hienoa, että saan tehdä työtä eri aloja edustavien osaajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Pidän myös siitä, että voin mahdollistaa erilaisten ihmisten välisen yhteistyön. Joka kerta on upeaa, kun vaikkapa hieman vetäytyneempi osapuoli avautuu, ja projekti ottaa taas askeleen eteenpäin”, Nissinen kuvailee.

Project-IT on Nissisen mukaan dynaaminen, matala organisaatio, joka ottaa henkilöstön erittäin hyvin huomioon. Yrityksessä toimitaan tehokkaasti ja nopeasti, ja henkilöstön kehittämiseen halutaan selvästi panostaa.

”Minut houkuttivat Project-IT:lle monet eri syyt. Olen aiemmissa työtehtävissäni ollut myös asiakkaan roolissa, joten halusin nyt pöydän toiselle puolelle toimittajaksi. Lisäksi halusin eteenpäin menevään, tuloksekkaasti toimivaan ympäristöön, josta löytäisin itselleni haastavia työtehtäviä”, hän sanoo.

Tulevaisuudessa Nissinen olisi mielellään mukana projekteissa, joissa liiketoiminnan ytimessä olisivat muutkin kuin taloudelliset tavoitteet. Tällä hän tarkoittaa esimerkiksi yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita kuten ympäristönsuojelua.

”Koen, että liiketoiminta alkaa vähitellen siirtyä siihen suuntaan, että taloudellisten hyötyjen lisäksi otetaan huomioon myös muut tekijät. Trenditkin ohjaavat tällä hetkellä kohti sellaisia arvoja, joihin yhdistyy käytännön hyöty yhteiskunnallisessa merkityksessä”, summaa Nissinen.

Omalla ajalla

Markus Nissinen viettää vapaa-aikaansa mielellään ulkona liikkuen. Hän harrastaa monipuolisesti liikuntaa, ja hiihto sekä lenkkeily ovat hänen suosikkilajejaan.

Kajakilla melominen ja lukeminen rauhoittavat arjen keskellä, samoin kuin perheen kanssa vietetty aika mökillä. ”Myös saunominen rentouttaa; se on kuin miniretriitti”, sanoo hyväntuulinen projektipäällikkömme.

Kokemusta projektijohtamisesta

20

vuotta

”On hienoa, että saan tehdä työtä eri aloja edustavien osaajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Pidän myös siitä, että voin mahdollistaa erilaisten ihmisten välisen yhteistyön.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.