Markku Seraste

johtaja, konsultointi ja liiketoiminnan kehitys

markku.seraste@project-it.fi

0400 903 544

Töissä Project-IT:ssä

Markku Seraste aloitti Project-IT:n konsultoinnista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana maaliskuussa 2017. Yritys on Serasteelle hyvinkin tuttu, sillä hän on aiemmin ollut Project-IT:n osakas ja työskennellyt sen seniorikonsulttina. Kutsun saatuaan Seraste kiinnostui uudelleen Project-IT:n tarjoamista mahdollisuuksista, jotka kohtasivat hyvin Serasteen ajatusmaailman kanssa.

”Project-IT on kymmenessä vuodessa uudistunut ja kypsynyt. Yhtiö on nyt hyvässä kasvussa ja taustalla on vakuuttava omistuspohja. Paluu taloon tuntuu mahtavalta ja tulevaisuus näyttää todella mainiolta”, Markku Seraste kertoo.

Konsultoinnista Serasteella on pitkä kokemus verkkolaite-, operaattori- ja mobiilipuolelta, pankki- ja vakuutuslaitoksista sekä tuotekehitystaloista. Hänellä on vahvaa osaamista ja näkemystä projektien johtamisesta ja varsinkin ketterästä kehittämisestä. Seraste on kehittänyt prosesseja tukemaan liiketoimintaa ja konsulttien tekemistä sekä vetänyt tiimiä, joka on kehittänyt arvoperusteista ostamista ohjelmistokehityksessä.

”Johtamisen alkuaskeleet otin Nokia-urani alkupuolella. Vahvistin johtamistaitojani lähes kahdeksan vuoden urani aikana Siilissä, jossa minulla oli johdettavanani tulosvastuullinen liiketoimintayksikkö. Olin suora esimies yksikköni ihmisille. Vastasin myös Siilin laadusta ja menetelmäkehityksestä. Suoritin työn ohessa Aalto-yliopiston liikkeenjohdon eMBA:n ja valmistuin syksyllä 2016”, Seraste kertoo.

Serasteen mukaan Project-IT on riippumaton projektiammattilaisten talo, jossa omien ammattilaisten työpanosta arvostetaan. ”Olen kuunteleva esimies ja uskon valmentavaan johtamistyyliin. Olennaisinta on tarjota konsulteille puitteet työn tekemiselle, sekä tarvittaessa antaa tukea itse työn haasteiden selvittelyyn ja asiakassuhteiden hoitoon. Haluan olla helposti lähestyttävä niin konsulteille kuin asiakkaillekin.”

Seraste näkee liiketoiminnan kehityksen jatkuvana prosessina, joka koostuu taktisista kohdennetuista projekteista. Lähtökohtana on visio, minne yhtiö halutaan luotsata.

”Haluan saada oman kädenjälkeni Project-IT:n liiketoiminnan kehitykseen. Tuon taloon uutta tietotaitoa ja kokemusta kasvuyhtiön haasteiden selättämisestä. Olen nähnyt ja omalla panoksellani mahdollistanut Siilin kasvun 50 hengen koodarien unelmasta 500 hengen pörssiyhtiöksi. Takataskusta löytyy erilaisia kikkoja tarpeen mukaan”, Seraste lupaa.

Omalla ajalla

Perhe, terveys ja ystävät ovat tärkeitä asioita Markun henkilökohtaisessa elämässä. ”Kahden norfolkinterrierin kanssa ulkoilu, punttisalitreenit, melonta ja laskettelu vievät ajatukseni pois töistä.”

Kokemusta projektijohtamisesta, konsultoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä

17

vuotta

Hyvän johtajan tärkein ominaisuus on kyky tehdä oikeudenmukaisia päätöksiä haastavissakin tilanteissa.