Katja Haapasalo

Johtava konsultti

katja.haapasalo@project-it.fi

050 341 9740

TÖISSÄ PROJECT-IT:SSÄ

Project-IT:n johtava konsultti, Katja Haapasalo, työskenteli uransa alkuvaiheessa vakuutusalalla, mutta siirtyi nopeasti pankkitoiminnan puolelle konsultiksi. Katjalla on kokemusta täydellisen muodonmuutoksen läpikäyneestä alasta: ”Digitalisoituminen ja mobiilit pankkipalvelut ovat muuttaneet tämän alan kokonaan.”

Työnantajana Project-IT kiinnosti Katjaa monesta syystä. ”Olin ison yrityksen palveluksessa pitkän aikaa. Uskon, että pienempi toimija on tietyllä lailla ketterämpi ja jouhevampi. Project-IT Oy:n vakavaraisuus, kasvu ja selkeä businessmalli tekivät minuun vaikutuksen”, hän perustelee.

Uudelta työtehtävältään Katja odottaa ennen kaikkea mielenkiintoisia ja haastavia asiakkuuksia sekä projekteja. Mukanaan hän tuo vankkaa IT-osaamista laajoista transformaatiohankkeista. Katjalla on myös vuosien kokemus eri ohjelmistokehitysmalleista tiimi-, projekti- ja organisaatiotasolla. “Työskentelytavat ja projektijohdolliset mallit ovat konteksti- ja organisaatiosidonnaisia, ja vuosien tuoma kokemus auttaa valitsemaan oikeat tavat ja mallit kulloistakin projektia varten, ” hän valottaa. Katja on myös SAFe sertifioitunut (leading SAFe ja SPC) ja hänellä on käytännön kokemusta SAFen käyttöönottamisesta. Projektijohdollisen osaamisen lisäksi Katja hallitsee kattavasti hands on -tason määrittely- ja testauspuolen tehtävät.

Rautaisen IT-osaamisensa lisäksi Katja on saanut positiivista palautetta verkostoitumis- ja vuorovaikutustaidoistaan. ”Minulle on tärkeää, että omissa projekteissani ihmiset voivat hyvin. Projektipäällikkö toki johtaa, mutta hyvällä tiimin yhteistyöllä onnistumme yhdessä.”

OMALLA AJALLA

Katja on ennakkoluuloton ja innokas kokeilemaan uusia asioita. Tästä kertovat mm. viisi vuotta sitten aloitettu naisten jalkapallojoukkueessa pelaaminen, lumilautailu sekä kitaran soiton opettelu. ”Lumilautailun lisäksi harrastan myös muuta urheilua, kuten juoksemista ja kuntosalilla käyntiä”, Katja kertoo.

Intohimoisesti työhönsä suhtautuvalla Katjalla työ valuu myös vapaa-ajalle, mutta se ei stressaa häntä. ”Olen kehittänyt itseäni ammatillisesti myös opiskelemalla omalla ajalla. Lisäksi luen mielelläni IT-alaa käsitteleviä blogeja ja nettisivustoja”, kommentoi hyväntuulinen Katja.

Minulle on tärkeää, että omissa projekteissani ihmiset voivat hyvin. Projektipäällikkö toki johtaa, mutta hyvällä tiimin yhteistyöllä onnistumme yhdessä