Kati Tenhonen

Johtava konsultti

kati.tenhonen@project-it.fi

+358 40 776 1746

Töissä Project-IT:ssä

Kati Tenhonen aloitti Project-IT:n johtavana konsulttina syyskuussa 2018. Sähkö- ja tietoliikennepuolen diplomi-insinööriksi kouluttautunut Tenhonen ajautui projektinhallinnan pariin heti uransa alkutaipaleella.

”Valmistuttuani jäin korkeakoululle tutkijaksi. Olin mukana eräässä tutkimushankkeessa koordinoijan roolissa ja oivalsin, että projektijohtaminen on minulle luontaista. Insinöörille ominainen looginen ajattelu yhdistettynä tekniseen näkemykseen on osoittautunut mainioksi kombinaatioksi projektinhallinnan tehtävissä”, Tenhonen kuvailee.

Koulutuksensa ansiosta Katilla on kyky omaksua teknisiä asioita. Projektipäällikön työssä häntä kiinnostaa sen monipuolisuus ja mahdollisuus työskennellä erilaisten ihmisten ja tiimien kanssa.

”Pidän vaihtelusta ja minulle sopii, että tänään tehdään tällaista ja vuoden päästä taas jotain ihan muuta. Koordinointi, lankojen yhteen vetäminen ja kokonaisuuden hallitseminen on minulle luontevaa. Tässä työssä ei tarvitse lukittautua tiettyyn aihealueeseen, vaan pääsee tutustumaan erilaisiin tekniikoihin ja teknologioihin.”

Ennen Project-IT:tä Kati Tenhonen työskenteli pitkään isossa IT-yrityksessä projektipäällikkönä eri toimialoilla, kuten julkishallinnossa, kaupan alalla, terveydenhuollossa sekä telekommunikaatiopuolella. Projektit liittyivät ohjelmistokehitykseen tai esimerkiksi infrastruktuurin ulkoistamiseen.

”Tykkään hypätä uuteen. Välillä on tarjottu mahdollisuutta jatkaa samalla toimialalla, mutta olen useimmiten halunnut vaihtaa. Näin pääsee näkemään erilaisia projekteja ja työskentelemään eri ihmisten kanssa. Rutiinityöt ovat tietyssä määrässä ihan ok, kuten raportointi, mutta en viihtyisi, jos työpäivät olisivat pelkkää rutiininomaista suorittamista. Pidän siitä tunteesta, että jes, taas selvittiin tästäkin”, Tenhonen kuvailee.

Project-IT:ssä Tenhonen aloittaa asiakkuudessa, jota hän kuvailee mielenkiintoiseksi ja itselleen sopivaksi. Projektin arjessa Kati luottaa yhteistyön ja kommunikaation voimaan.

”Jokaisessa projektissa on tärkeää, että tiimin saa toimimaan yhteen. Vaikka projektipäällikkö olisi miten hyvä tahansa, mutta tiimi ei toimi, ei projekti voi onnistua”, hän toteaa.

Tenhonen on saanut kiitosta siitä, että hän pystyy toimimaan myös alati muuttuvissa tilanteissa, eikä lannistu hankaluuksista. Hän itse pitää työnsä parhaina puolina yhteisiä onnistumisen hetkiä.

”Tässä työssä ei välttämättä näe mitään konkreettista valmista, mutta kun koko tiimi kokee onnistuneensa, siitä syntyy mahtava fiilis. On tärkeää asettaa välimatkan etappeja ja niiden avulla löytää yhteisiä onnistumisen hetkiä. Onnistumisten ansiosta tiimikin hitsautuu yhteen, ja porukka kestää paremmin huonojakin päiviä.”

Kati Tenhonen työskenteli aiemmin tuhansia henkilöitä työllistävässä yrityksessä. Alle sadan hengen Project-IT:ssä häntä houkutti vaikuttamisen mahdollisuus, työntekijöiden arvostaminen ja panostaminen työntekijöiden hyvinvointiin sekä jatkuvaan kehittymiseen.

”Project-IT on aidosti erikoistunut projektinhallintaan. Uskon, että saan kollegoilta uusia ideoita ja vinkkejä projektipäällikön tehtäviini. Yhdessä tekemisen meininki on täällä vahva.”

Omalla ajalla

Työpäivien jälkeen Kati singahtaa ulkoilemaan koiransa, bordercollie Solen kanssa. Projektiasiat eivät mahdu agendalle, kun hän ulkoilee ja treenaa agilityä Solen kanssa.

”Töiden jälkeen tekemämme lenkki katkaisee päivän, ja on selkeä siirtyminen vapaa-aikaan. Jos treenaamme kisoja varten, on koiraan ja sen tekemiseen keskityttävä täysillä”, Kati kertoo.

Kokemusta projektijohtamisesta

11

vuotta

On tärkeää asettaa välimatkan etappeja, ja niiden avulla löytää yhteisiä onnistumisen hetkiä.

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.