Kati Kujala

Johtava konsultti

kati.kujala@project-it.fi

040 730 2813

Töissä Project-IT:ssä

Marraskuun alussa 2018 Project-IT:llä aloittanut Kati Kujala on innostunut uusista Project-IT:n tarjoamista haasteista. ”Project-IT:n työtehtävät ovat juuri sitä, mitä tällä hetkellä haluan uraltani.
Saan käyttää hyväksi aiempaa kokemustani liittyen myyntiin, asiakassuhteiden hoitoon sekä softan käyttöönottoprojekteihin, ja pääsen kehittymään ja oppimaan uutta”, sanoo Kujala.

Hän iloitsee myös siitä, että Project-IT tarjoaa laajoja koulutusmahdollisuuksia työntekijöilleen. ”Koin jo työhaastatteluvaiheessa, että yrityksessä todella huolehditaan työntekijöistä; koulutusmahdollisuuksia on runsaasti, ja myös kilpailukykyinen palkkaus ja työsuhde-edut vaikuttivat siihen, että työtarjoukseen oli helppo tarttua. Hienoa päästä mukaan monipuolisiin projektinhallinnan tehtäviin”, Kujala kertoo.

Kujala on toiminut kymmenen vuoden ajan IT-alalla. Hänen taustansa on liiketalouden puolelta, mutta laaja työkokemus käyttöönottoprojekteista luo loistavan pohjan konsultin työhön.
”Olen toiminut asianajo- ja tilitoimistojen parissa, ja voin näin ollen tuoda uutta ja erilaista näkemystä ja osaamista mukanani”, hän kuvailee taustaansa.

Kujalan mukaan onnistuneen projektin salaisuus on haluttuun lopputulokseen pääseminen työn alussa määriteltyjen resurssien raameissa. ”Projektityössä on tärkeää viedä asioita eteenpäin
yhdessä rintamassa eikä niin, että palloa heitetään vuorotellen puolelta toiselle. Näin toimien yhteisiin tavoitteisiin on helpompi sitoutua, ja onnistuminenkin on todennäköisempää”, hän sanoo.

Parhaimmat opit Kujala on saanut niissä projekteissa, joissa on myös muutosvastarintaa. On ollut palkitsevaa auttaa asiakasta näkemään projektin edut, jotka voivat olla esimerkiksi toiminnan
tehostaminen ja sitä kautta ajan säästö tuottavampaan työhön.

”Itselleni antoisinta on saada henkilökohtaista kiitosta. Tiedän onnistuneeni, kun asiakas sanoo, että työ hoitui niin kuin pitikin”, Kujala sanoo. Hän on saanut myönteistä palautetta myös jämptiydestään viedä projekteja eteenpäin ja asioiden loppuun saattamisesta. ”Minut tunnetaan siitä, että otan vastuuta ja hoidan myös ne ei niin mieluisat työtehtävät”, kertoo hyväntuulinen johtava konsultti.

Vapaa-ajalla

Kujalan vapaa-ajan aktiviteeteista huolehtii urheilullinen perhe. Vanhin pojista pelaa sekä jalkapalloa että jääkiekkoa, ja Kujala on itsekin mukana kuningaslaji jalkapallossa joukkueenjohtajan roolissa.

Energisen konsultin oma henkireikä on lenkkeily. Rentoutumiskeinona toimii myös dekkarien jännittävään maailmaan sukeltaminen.

”Nautin kirjoista varsinkin hektisten työpäivien jälkeen. Luen sekä suomalaisia että ulkolaisia jännitysteoksia, mutta norjalainen Jo Nesbo on suosikkikirjailijani. Hänen Harry Hole -sarjan ´Poliisi´ on yksi mielikirjoistani”, kuvailee Kujala.

Kokemusta projektijohtamisesta

10

vuotta

”Projektityössä on tärkeää viedä asioita eteenpäin yhdessä rintamassa eikä niin, että palloa heitetään vuorotellen puolelta toiselle.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.