Kalle Laine

Johtava konsultti

kalle.laine@project-it.fi

+358 40 661 0499

Töissä Project-IT:ssä

Kalle Laine on silloiselta TKK:lta valmistunut puunjalostustekniikan diplomi-insinööri, joka on opiskellut myös graafista tekniikkaa ja markkinointia. Hänellä on laajaa kokemusta liiketoimintatiedon (Business Intelligence) hyödyntämisestä sekä tietovarastointiratkaisuista sekä kymmenen vuoden kokemus finanssitoimialalta. Laine on tehnyt työtä myös työnkulun sekä kampanjoiden hallintaan liittyvien tehtävien parissa. Myös esimerkiksi mediapankin implementointiprojektit ovat tulleet tutuiksi monipuolisen uran aikana.

Yksi Laineen mieleenpainuvimmista projekteista on ollut finanssialan yksikön toiminnan muuttaminen perinteisestä vesiputousmallista ketterän kehityksen mukaiseksi. Laine toimi projektissa yksikön SAFe-kehikon Release Train -insinöörinä (Release Train Engineer).

Tulevaisuudessa aktiivinen projektipäällikkö toivoo työskentelevänsä monipuolisemmin eri toimialoilla. Tietovarastoinnin ja liiketoimintatiedon projekteista hänellä on syvää kokemusta, mutta muutkin IT-projektit hän kokee positiivisen haastavina. ”Olen viihtynyt hyvin myös toimintamallimuutosten ja muutoshallinnan projekteissa eli niihinkin osallistun mielelläni jatkossa”, Laine kertoo.

Onnistuneen projektin salaisuutena hän pitää projektin sisäistä sekä sidosryhmien välistä sujuvaa viestintää. Hän painottaa myös hyvän draivin ja tekemisen meiningin merkitystä.

”Hyvä draivi syntyy silloin, kun kaikilla projekteissa mukana olevilla on yhteiset tavoitteet”, Laine sanoo.

Omina vahvuuksinaan hän pitää perusteellista projektipäällikköosaamistaan ja sekä ketterien toimintamallien kehittämiseen liittyvää kokemustaan. Laine painottaa tiimin merkitystä projekteissa, ja on omasta mielestään parhaimmillaan, kun saa tehdä työtä toisten ihmisten kanssa.

Palkitsevinta työssä on se, että saa auttaa asiakasta onnistumaan. Myös motivoivat työtehtävät ja kehittyminen ovat niitä tekijöitä, joista Laine nauttii. ”On hienoa, että saan tehdä työtä eri ohjausryhmien kanssa. Asiakasvastuu motivoi minua”, hän summaa.

Laineen houkuttelivat Project-IT:lle kokeneet, asiantuntevat kollegat sekä työntekijät huomioonottava yrityskulttuuri.

”Sain jo rekrytointiprosessin aikana paljon tietoa yrityksestä. Prosessin aikana kuva yrityksestä laajeni ja syveni, ja kuulemani asiat olivat aina myönteisiä. Minulle muodostui positiivinen kuva siitä, miten työntekijöitä kohdellaan ja palkitaan Project-IT:llä. Muutenkin yritys vaikuttaa hyvin reilulta työnantajalta”, hän kehuu.

Laine arvostaa myös sitä, että yrityksessä jaetaan osaamista ja tuetaan työkaveria tarpeen mukaan. Tulevaisuudelta hän odottaakin hyvää yhteistyötä sekä sisäisesti että ulkoisesti ja sitä, että voi omalta osaltaan kehittää asiakkaiden liiketoimintaa.

Omalla ajalla

Perheen kanssa vietetty aika rentouttaa Lainetta. Puoliso, kaksi lasta ja kissa pitävät huolen aktiivisesta vapaa-ajasta.

Niin kuin moni muukin projektipäälliköistämme, myös Laine harrastaa monipuolisesti urheilua.  Hän lenkkeilee, suunnistaa ja pelaa salibandyä joukkueessa. Jokavuotinen perinne on täyspitkän maratonin juokseminen, samoin kuin Jukolan viesti -tapahtumaan osallistuminen. ”Lisäksi ulkoilu ja kalastaminen ovat lähellä sydäntäni”, hän kertoo.

Kokemusta projektijohtamisesta yli

10

vuotta

”Hyvä draivi syntyy silloin, kun kaikilla projekteissa mukana olevilla on yhteiset tavoitteet.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.