Jussi Kanervo

Johtava konsultti

jussi.kanervo@project-it.fi

040 562 1313

Töissä Project-IT:ssä

Project-IT:ssä 1.4.2021 aloittaneella Jussi Kanervolla on pitkä kokemus projektinhallinnasta. Viimeisen 10 vuoden aikana Jussi on erikoistunut finanssisektorilla projektipäällikön tai hankepäällikön roolissa muun muassa verkkopankki- ja SaaS-toimituksiin, lisäksi taustaa löytyy myös matkapuhelinverkkopuolelta.

Projektien toimintamallien kehittäminen on Jussille sydämen asia ja DevOps-toimintamallin vakiintuneena kannattajana Jussi pyrkii projekteissa siihen, että kyvykkyys tehokkaaseen toimittamiseen rakennetaan jo projektin alkumetreillä. Tämä tarkoittaa muun muassa projektiin sisäänrakennettua laatua, turvallisuutta ja suorituskykyä, joihin vaikuttavat asiat on tärkeää tunnistaa heti projektin alkuvaiheessa.

”Vahva laatutietoisuuteni on testaustaustani peruja. Kaiken pitää olla myös jäljitettävissä”, Jussi lisää.

Tarpeen tullen Jussi on valmis ottamaan projektiin käytäntöjä erilaisista ketteristä toimintamalleista ja yhdistelee ennakkoluulottomasti niiden parhaita paloja.

”Suosin fail fast -asennetta eli jos jokin ei toimi, vaihdetaan suuntaa. Jokainen projekti ja jokainen työryhmä on erilainen ja saattaa vaatia toisenlaisen lähestymistavan tai toisenlaiset työkalut kuin edellinen, mutta onneksi vaihtoehtoja on aina. Lisäksi tietyt lainalaisuudet pätevät jokaisessa projektissa.”

Projektityöskentelyssä Jussi on tottunut peräänkuuluttamaan kaksisuuntaista vastuuta. Ihmiset ovat itse vastuussa siitä, että saavat sitä mitä tarvitsevat, heillä on myös vastuu toimittaa muille tarpeelliset asiat.

”Proaktiivisuus on tärkeää. Projekteissa ei voi jäädä odottelemaan asioiden lutviutumista omalla painollaan vaan pitää uskaltaa ottaa vastuuta ja antaa asioille tarvittaessa vauhtia.”

Kun Project-IT otti yhteyttä työtarjouksen tiimoilta, tarjottu mahdollisuus oli liian hyvä ohitettavaksi.

”Erityisesti minua houkutteli ajatus siitä, että Project-IT:ssä kaikki kollegat ovat projektipäälliköitä tai hankepäälliköitä. Kokeneiden ammattilaisten tuki tarjoaa todella hyvät puitteet oman kompetenssin kasvattamiseen.”

Projektityössä miestä motivoi oman kädenjäljen näkeminen, kun projekti on saatettu onnistuneesti maaliin. Vaikka monesti itse matkakin on mielenkiintoinen ja opettavainen, päämäärän saavuttaminen on aina se projektin paras hetki. Positiivisia tuntemuksia saa ammennettua myös muiden projektiin osallistuneiden henkilökohtaisista onnistumisista.

Omalla ajalla

Vapaa-ajan Jussi viettää perheen kanssa sekä liikkuu niin luonnossa kuin kamppailulajienkin parissa. Kun työvuotta ohjaavat deadlinet, niin vapaa-aika on pyhitetty rauhoittumiselle ja akkujen lataamiselle luonnossa sekä harrastusten parissa.

Kokemusta projektijohtamisesta

11

vuotta

”Vahva laatutietoisuuteni on testaustaustani peruja.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.