Jukka Vesanen

Johtava konsultti

jukka.vesanen@project-it.fi

040 754 5641

Töissä Project-IT:ssä

Kokenut projektinhallinnan ammattilainen Jukka Vesanen aloitti Project-IT:n johtavana konsulttina marraskuussa 2018.

”Aloitin koodaustyöt opintojen ohella vuonna 1986. Työ hotkaisi kymmeneksi vuodeksi mukaansa, mutta vuosituhannen lopulla viimeistelin sähkö- ja tietoliikennetekniikan opinnot kasaan”, kertaa DI Jukka Vesanen.

Otaniemessä ohjelmistotekniikkaa ja teoreettista tietojenkäsittelyä lukeneen miehen mukaan tutkinnon merkitys näkyy omassa arjessa, vaikka koulutus ei nimenomaan projektijohtamiseen valmistanutkaan.

”Teknispainotteinen tutkinto auttaa ajattelemaan tietyllä tavalla. Viimeiset 15 vuotta jenkkitaustaisessa talossa ovat taas opettaneet ajattelemaan asioita dollareiden vinkkelistä.”

Vesasen projektiura alkoi tuotekehityspäällikön roolista vuosituhannen vaihteessa, minkä jälkeen hän on työskennellyt pääasiallisesti projektipäällikön tehtävissä.

”Kyllä tämä projektijohtaminen on juuri sitä, mistä jo nuorena koodarina haaveilin. Hirveän hallinnollinen rooli ei ole ominta alaani, sillä työskentelen mieluummin toiminnan kuin exceleiden pyörittämisen tasolla. Haluan nähdä projektin alusta loppuun, mutta edellisessä työssäni jatkuvan palvelun projektipäällikkönä en tällaisesta kokonaisuudesta oikein päässyt nauttimaan”, Jukka Vesanen kuvailee.

Project-IT:n rekrytointi-ilmoitus osui miehen silmään juuri oikeaan aikaan, ja tarkempi tutustuminen yritykseen sai hänet houkuteltua nopean ja tehokkaan rekrytointiprosessin pyörteisiin.

”Olen aloittanut työurani pienessä yrityksessä. Project-IT:ssä on samat hyvät puolet, kuten matala organisaatiorakenne. Projektipäälliköitä on täällä paljon, ja kun kaikki tekevät suunnilleen samaa työtä, pystyy toisten kokemuksista ottamaan oppia”, Vesanen kertoo.

Erilaisissa asiakashankkeissa eri toimialoilla toimiminen on vaihtelusta pitävälle projektipäällikölle tuttua.

”Olen ollut johtamassa muun muassa asiakasohjelmistojen räätälöintejä tietoliikenne- ja eläkevakuutusaloille. Terveydenhuollon asiakkaalla olin ensin integraatioalustan ylläpidon ja sen jälkeen ERP-järjestelmän sovellustuen palvelupäällikkönä. Joskus järjestelmiä on rakennettu nollasta alkaen, jolloin myös tekniikka on tullut tutuksi. Ymmärrän, mistä toteuttavat kaverit puhuvat. Ymmärrän myös liiketoimintayksikön ongelmia ja toiveita, joita heillä järjestelmiin liittyen on.”

Onnistunut IT-projekti keitellään Vesasen mukaan hyvin inhimillisistä aineksista. Onnistumisen elementit ovat kasassa, kun tiimissä on oikeat ihmiset.

”Tykkään, että asiat tehdään kunnolla ja niin valmiiksi, että saa sitoa rusetin päälle. Työssä palkitsevinta on juuri se, että jokin asia on joko oman tekemisen tai tiimin yhteisen panoksen avulla tehty loppuun saakka hyvin”, Vesanen painottaa.

Uusille asioille utelias Jukka Vesanen on saanut asiakkailtaan kiittävää palautetta siitä, että mies ei katso kieroon oman työnkuvansa ulkopuolisia työtehtäviä.

”Minulla on aina riittänyt mielenkiintoa oman tontin reunamillekin. Asiakas aistii, että voi kertoa minulle asioista vähän laajemmin, jolloin reviirini laajenee luonnostaan. Olen aina pyrkinyt olemaan myös asiakkaan suuntaan joustava. En esimerkiksi koskaan jätä vastaamatta, kun asiakkaani tai työkaverini soittaa. Iltasoitot ovat niin harvinaisia, että silloin melkein tietää, että jossain on ongelma. Ongelmista haluan tietää aina mieluummin ennemmin kuin myöhemmin”, Jukka Vesanen sanoo.

Omalla ajalla

Vapaa-aikaa Jukka viettää perheensä kanssa. Rauhallisimpia lukuhetkiä tarjoaa yksin autossa vietetty aika, kun mies odottelee jälkipolveaan harrastusten parista. Tositoimiin Vesanen joutuu aina kesän korvalla, jolloin Helsingin Kalamaratonissa taistellaan lajikalastuksen herruudesta.

”Kalamaratonissa yritetään pyydystää mahdollisimman monta kalalajia Helsingin vesiltä kolmen hengen joukkueissa 24 tunnin aikana. Kaverinryökäleet houkuttelivat aikoinaan mukaan, ja jäin heti koukkuun. Hullun maineesta tässä taistellaan”, Vesanen vakuuttaa.

Kokemusta projektijohtamisesta

20

vuotta

”Tykkään, että asiat tehdään kunnolla ja niin valmiiksi, että saa sitoa rusetin päälle.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.