Joona Mäntyvaara

myynti- ja markkinointijohtaja

joona.mantyvaara@project-it.fi

040 158 7949

Töissä Project-IT:ssä

Joona Mäntyvaara aloitti Project-IT:n myyntipäällikkönä maaliskuussa 2017. Hänellä on kokemusta myyntityöstä yhteensä 15 vuotta. ”B2B-myyntiä olen tehnyt vuodesta 2006 lähtien. Olen vetänyt markkinointia ja jälleenmyyntiä ravintolalaitteiden maahantuontiyrityksessä, toiminut asiakkuusvastaavana B2B-myynnin ja markkinoinnin suunnittelutoimistossa, palautteenhallintaohjelmistoyrityksessä sekä palvelumuotoilutoimistossa”, Mäntyvaara kertoo.

IT-projektinhallintaosaamista Mäntyvaaralle on kertynyt sekä opintojen kautta että hänen toimiessaan ohjausryhmän projektikoordinaattorina valtionhallinnon tietopalveluyksikössä. ”Vastuullani oli seitsemän IT-projektin raportointitehtävät sekä konsultointityön kilpailutus. Olin myös työryhmässä kehittämässä yksikön projektihallinta- ja projektisalkkuohjausmalleja. Kokemusta on kertynyt myös markkinoinnin, ohjelmistojen ja palvelumuotoiluprojektien toimituksista ja niiden seurannasta.”

Myyjän tärkein ominaisuus on Mäntyvaaran mukaan osata kuunnella asiakkaita avoimella mielellä ja olla aidosti auttamassa ja viemässä asioita eteenpäin. ”Ennen kuin pystymme auttamaan asiakkaitamme menestymään, on tärkeää saavuttaa luottamus ja yhteinen sävel asiakkaan kanssa. Palkitsevinta on nähdä, miten tarjotut ratkaisut toimituksen jälkeen todella auttavat asiakasorganisaatiota tehostamaan toimintaansa, menestymään ja saamaan aitoja hyötyjä.”

Onnistuneen projektin salaisuutta Mäntyvaara kuvailee seuraavasti: ”Projektin aikana asiakas voi olla rauhallinen ja luottavainen yhdessä sovitun päämäärän toteutumisesta. Asiakkaan organisaation kanssa on helppo keskustella, sillä projektipäällikkömme pitää asiakkaan ajan tasalla projektin etenemisestä ja ohjaa hanketta määrätietoisesti eteenpäin.”

Project-IT näyttäytyy Mäntyvaaralle luotettavana ja rehellisenä yrityksenä, joka pitää huolta työntekijöistään. ”Project-IT:n kasvun ja menestyksen tekevät sen ihmiset. Hyvinvoiva työyhteisö saa uskomattomia asioita aikaan. Tuloksia syntyy, kun työ on haastavaa ja innostavaa”, hän kuvailee.

Omalla ajalla

Tärkeitä asioita Joonalle ovat perhe sekä osallistuminen lasten liikuntaharrastuksiin. Hän on aina nauttinut liikunnasta ja harrastaa muun muassa lihaskuntoilua, juoksua, pyöräilyä kuntopyörällä sekä meditaatiota. Mäntyvaara pitää paljon myös matkustelusta, erityisesti lämpimiin kohteisiin. ”Veljeni asuu Kaliforniassa, joten sinne suuntautuu kesäreissumme joka toinen vuosi.”

Kokemusta B2B-myyntityöstä

11

vuotta

Asiakkuutta tulee hoitaa systemaattisesti, jotta yhteiset tavoitteet pysyvät jatkuvasti mielessä.