Johanna Höglund

johtava konsultti

johanna.hoglund@project-it.fi

040 824 8844

Töissä Project-IT:ssä

Johanna Höglund aloitti johtavana konsulttina Project-IT:ssä maaliskuussa 2017. Hänellä on kokemusta erilaisista projekteista jo vuosituhannen vaihteesta alkaen. Höglund on tehnyt lukuisia järjestelmäkehitys- ja integraatioprojekteja, joihin on kuulunut eri vaiheita järjestelmien kartoituksesta aina käyttöönottoon ja loppuasiakkaan koulutukseen asti. Kokemusta löytyy myös sähköisen viestinvälityksen projekteista, uusien kuluttaja-asiakaspalvelujen käyttöönotosta sekä erilaisista selvitystöistä, kuten kilpailutuksista, järjestelmäkartoituksista ja järjestelmien alasajosta. ”Olen tehnyt projektiauditointeja sekä kehittänyt projektinhallintamalleja ja raportointia. Pääosin olen toiminut kaupan, teollisuuden ja logistiikan toimialoilla”, Höglund kertoo.

Höglundin mukaan uudet projektit ovat aina oppimispolku myös projektipäällikölle. Jokainen projekti tuo mukanaan kokemusta tiimityöskentelystä, tehtävien valmisteluista, toteutuksesta ja kokonaisuuden hallinnasta. ”Vaikka mukava olisikin toimia aina omalla tutulla mukavuusalueella, niin oman kehittymisen vuoksi on tarpeellista tehdä välillä töitä myös itselle tuntemattomammilla alueilla. Tämä pitää myös motivaation korkealla.”

Höglund on luonteeltaan järjestelmällinen ja tarkka. ”Dokumentointi projekteissani on aina ajan tasalla. Olen myös saanut kiitosta siitä, että pidän tiimini, ohjausryhmän ja sidosryhmät säännöllisesti informoituina siitä, missä projektissa ollaan menossa. Projektin osallisilla tulee olla selkeät tavoitteet sekä työkalut tavoitteiden saavuttamiseksi. Projektin onnistumisessa tärkeintä on projektin alkuvaihe. Tuolloin määritellään mitä tehdään, kenelle tehdään ja millä hinnalla, sekä kuka vastaa mistäkin. Suunnitelman tulee olla niin selkeä, että sitä on helppo noudattaa”, Höglund kuvailee.

Project-IT on täydellinen työnantaja Johanna Höglundin uran kannalta. ”Olen työskennellyt isoissa konserneissa ja mielelläni täydennän nyt kokemusta erilaisten asiakkaiden kanssa erilaisissa projekteissa. Project-IT on kokeneiden asiantuntijoiden organisaatio, jossa myös johto on vahvasti mukana kaikessa tekemisessä. Pienenä ja ketteränä toimijana se antaa myös hyvät edellytykset itsenäiseen työskentelyyn oman kokemuksen puitteissa”, Höglund kertoo.

Omalla ajalla

Perhe ja eläimet ovat Johannalle tärkeitä asioita. ”Vapaa-aika menee pitkälti eläinten parissa. Meillä on kotona kaksi vilkasta australianterrieriä, joiden kanssa lenkkeillään ja touhutaan. Olen ratsastanut koko ikäni ja tälläkin hetkellä valmentaudun ja kilpailen hevosellani. Hevosasiat vievät myös muuten kaiken liikenevän ajan, sillä toimin muun toimen ohella talliyhtiömme toimitusjohtajana, valmennan ja olen koulu- ja vammaisratsastustuomari. Pyrimme myös aviomieheni kanssa suuntaamaan vähintään kerran vuodessa jonnekin pidemmälle kaukolomalle rentoutumaan ja lataamaan akkuja.”

Kokemusta projektijohtamisesta

18

vuotta

Projektityö haastaa myös tekijänsä, sillä se vaatii hyvää organisointikykyä, diplomaattisuutta ja taitoa lukea ihmisiä.

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.