Jenni Roitto

Johtava konsultti

jenni.roitto@project-it.fi

050 4614251

Töissä Project-IT:ssä

Jenni Roitto on Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistunut DI. Pääaineena ollut tuotantotalous houkutteli häntä erityisesti siksi, että se yhdistää liiketoiminnan, talouden ja ihmiset. Sysäyksen kohti pääainetta antoi myös lukion fysiikan opettaja. Hän mainitsi, kuinka vaikeaa on päästä lukemaan tuotantotaloutta, minkä Roitto otti itselleen positiivisena haasteena.

Roitto on ollut aiemmin projektinhallintatehtävissä vähittäiskaupan ja eläkevakuuttamisen parissa. Vähittäiskauppasektorilla hän veti SAP-tuotannonohjausjärjestelmään liittyviä kehitysprojekteja, joista esimerkkinä on kassajärjestelmän uudistaminen integraatioineen.

Hänellä on kokemusta myös varastosovelluksen kehittämisestä, joka tehtiin SAP Fiori -projektina. Roitto on lisäksi koordinoinut uusien kauppojen ja valikoimahinnoittelutyökalun käyttöönottoprojekteja.

Eläkevakuutuspuolella Roitto on ollut mukana muuttamassa olemassa olevia järjestelmiä ja uudistamassa regressiotestausta. Lisäksi hän on yhdessä muun tiimin kanssa ottanut asiakkaalle käyttöön pilvipalveluteknologiaa ja suunnitellut ketterää projektimallia.

Varastojärjestelmän kehittäminen Design Thinking -metodilla on jäänyt erityisesti Roiton mieleen. Projektissa osallistettiin käyttäjiä kehitystyöhön, ja samalla projektiryhmä havainnoi tiiviisti varaston nykytilannetta sekä muutostarpeita. Design Thinking -ajattelun avulla kehitettiin erilaisia prototyyppejä, joista syntyi yhteistyössä työntekijöiden kanssa valmis varastosovellus.

”Asiantunteva tiimimme toimi tässä projektissa todella hyvin. Lisäksi oli tärkeää, että asiakkaita, tässä tapauksessa varastohenkilökuntaa, lähestyttiin oikealla tavalla eikä liikaa konsultin roolin takaa. Jouduimme toki jonkin verran perustelemaan tehtyjä ratkaisuja, mutta työntekijöiden sitoutuminen muutokseen oli paljon helpompaa, kun he olivat saaneet vaikuttaa siihen itse”, Roitto kertoo.

Tulevaisuudessa Roittoa kiinnostavat projektit, joissa pääsee näkemään vaikutukset nimenomaan yksilötasolla.

”Sytyn siitä, että pääsen vaikuttamaan positiivisesti joko kuluttajan tai työntekijän arkipäivään. Se, että projektin tuloksista on hyötyä käytännön tasolla, motivoi minua eniten”, hän kuvailee.

Roiton mielestä onnistuneen projektin salaisuus kiteytyy asiakasroolissa oleviin ihmisiin. Heidän tilanteensa on lähtökohtana sille, että projektilla on oikea tarve. Työtä ei tehdä vain tekemisen vuoksi, vaan aidon muutoksen aikaansaamiseksi.

Toinen menestystekijä liittyy ihmisten väliseen yhteistyöhön. Kun yhteistyö on sujuvaa ja ihmiset viihtyvät tehtävässään ja seisovat yhteisen tavoitteen takana, on projektilla hyvät mahdollisuudet onnistua.

Huhtikuun alussa 2020 Project-IT:llä aloittanut johtava konsultti on saanut positiivista palautetta luotettavuudestaan, periksiantamattomuudestaan ja siitä, että hän osaa viestiä jokaiselle kohderyhmälle sopivalla tavalla.

”Minua on kehuttu myös siitä, että vetämissäni projekteissa on ollut hyvä henki. Lisäksi saan vietyä asioita eteenpäin, ja olen tarkka yksityiskohdista. Panostan aikataulujen ja raporttien täsmällisyyteen”, Roitto kertoo.

Hänen mukaansa palkitsevinta projektityössä on, ettei itse puurra jonkin asian parissa, vaan saa tehdä yhteistyötä itseään fiksumpien asiantuntijoiden kanssa. Roitto nauttii myös siitä, että projektityössä on tarkat raamit; selkeän alun jälkeen päästään tiettyjen vaiheiden jälkeen loppuun.

Project-IT on Roiton mukaan joustava ja työntekijöitään arvostava yritys. Yrityksen pienemmästä koosta johtuen prosessit ovat kevyitä ja selkeitä. Hän pitää myönteisenä myös sitä, että työntekijät voivat osallistua erilaisiin koulutuksiin ja kehittää näin osaamistaan.

Vapaa-ajalla

Niin kuin moni muukin Project-IT:n henkilöstöstä, myös Roitto viettää mielellään vapaa-aikaansa monipuolisesti urheillen. Hän on ollut koko elämänsä aktiivinen jalkapalloilija, ja pelaa tälläkin hetkellä HIFK:n edustusjoukkueessa.

”Pelaaminen on hyvää vastapainoa päivätyölle, sillä silloin ei ehdi miettiä työasioita. Lisäksi nautin yhdessä toisten kanssa urheilemisesta, sillä on ihan eri asia esimerkiksi lenkkeillä yksin”, hän sanoo.

Roitto rentoutuu mielellään myös lukemalla. Fyysisten kirjojen lisäksi myös Book Beat on tullut tutuksi.

”Eniten luen pohjoismaisia dekkareita, mutta Book Beatin kautta olen kuunnellut myös elämäntaito-oppaita ja elämäkertoja. Historialliset rakkausromaanit tarjoavat hömppää työn vastapainoksi”, nauraa hyväntuulinen Roitto.

Kokemusta projektijohtamisesta

5

vuotta

”Sytyn siitä, että pääsen vaikuttamaan positiivisesti joko kuluttajan tai työntekijän arkipäivään. Se, että projektin tuloksista on hyötyä käytännön tasolla, motivoi minua eniten.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.