Heikki Huotari

Johtava konsultti

heikki.huotari@project-it.fi

+358 40 596 6082

TÖISSÄ PROJECT-IT:SSÄ

Heikki Huotari aloitti Project-IT:n johtavana konsulttina 1.6.2021. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus projektijohtamisesta, erityisesti finanssi- ja ohjelmistoalalta.

Heikin erityisalaa ovat sovellustoimitukseen ja integraatioihin liittyvät projektit, joiden johtaminen on kartuttanut osaamista erilaisista projektinhallintamenetelmistä ja ketterän kehityksen käytännöistä aina Agilesta Scrumiin.

Heikki tarttui LinkedInistä löytämäänsä projektipäällikön hakuilmoitukseen ja työsopimus Project-IT:n kanssa syntyi melko nopean ja suoraviivaisen prosessin päätteeksi.

”Huomioni kiinnittyi Project-IT:hen jo muutama vuosi sitten. Projektityö on itselleni mieluista ja palkitsevaa, joten työ projekteihin keskittyvässä yrityksessä on todella tervetullut askel työpolullani.”

Heikin mielestä projektityön parhaita puolia on onnistua yhdessä tiiminä jossakin sellaisessa, jota kukaan ei olisi yksin pystynyt viemään maaliin. Projekteissa töitä tehdään tiiminä, mutta jokaisella on oma toimintatapansa, jota pitää kunnioittaa. Heikki luonnehtii itseään yhteistyöhön tähtääväksi ihmisten johtajaksi.

”Ihmiset ja toimintaympäristöt ovat erilaisia, joten yritän löytää ihmisten toimintatavoista parhaat puolet ja tuoda ne esiin tavoitetta palvelevalla tavalla. Ratkaisu löytyy aina ihmisistä.”

Heikin ratkaisukeskeinen lähestymistapa on toiminut haastavissakin tilanteissa, etenkin erilaisissa käyttöönotto- ja muutosprojekteissa.

”Muutos herättää usein vahvoja tunteita, joten on tärkeää lukea tilannetta ja kuunnella herkällä korvalla.”

OMALLA AJALLA

Toisinaan työ projektien parissa täyttyy kaikenlaisesta hälinästä ja kohinasta, jonka vastapainoksi Heikki hakeutuu luontoon liikkumaan ja rauhoittumaan. Metsän keskellä kävellessä tai metsäpolkuja pyöräillessä pää tyhjenee antaen tilaa uusille ideoille ja ajatuksille.

Kokemusta projektijohtamisesta yli

15

vuotta

”Ratkaisu löytyy aina ihmisistä.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.