Harri Paani

Johtaja, konsultointi ja liiketoiminnan kehitys

harri.paani@project-it.fi

+358 40 502 0410

Töissä Project-IT:ssä

Harri Paani aloitti Project-IT:n konsultoinnista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaavana johtajana marraskuussa 2018. Ennen siirtymistään Project-IT:lle hän toimi viisi vuotta Gartnerilla, joka on IT-markkinoita seuraavien ja analysoivien yritysten markkinajohtaja.

”Gartner analysoi IT-markkinoita, jonka lisäksi heidän konsultointiyksikkönsä auttaa Gartnerin palveluja käyttäviä yrityksiä soveltamaan tutkimustuloksia omassa toiminnassaan. Toimin konsultointipuolella, jossa konsultoin erityisesti finanssialan yrityksiä, mutta paljon myös yli toimialarajojen” Harri Paani kuvailee.

Paanilla on takanaan kolme vuosikymmentä monipuolisissa IT-alan tehtävissä linjaesimiehestä projektinhallintaan.

”Esimiestoiminnasta kokemusta on kertynyt pienempien, kuten muutaman kymmenen ihmisen, organisaatioista jopa tuhannen ihmisen henkilöstövastuuseen. Esimerkiksi Digialla vastasin johtoryhmän jäsenenä Kompetenssit-yksiköstä, jossa oli parhaimmillaan 1 500 ihmistä useassa eri maassa”, hän kertoo.

Vaiherikkaan työuransa aikana myös projektimaailma on tullut Paanille tutuksi monesta näkökulmasta ja monella eri tasolla – myös kansainvälisillä areenoilla.

”Projektinhallinta on tullut vastaan useissa tehtävissäni, ja varsinaisen projektikokemuksen lisäksi mukaan on tarttunut erilaisia alan sertifikaatteja. Projektityötä olen tehnyt sekä palveluita toimittavien IT-palveluyritysten että palveluja ostavan yrityksen palveluksessa useissa tehtävissä niin projektipäällikön roolissa kuin johtoryhmänkin jäsenenä”, Harri Paani sanoo.

Project-IT:tä Paani kuvailee dynaamiseksi ja eteenpäin meneväksi yritykseksi, jonka kasvutavoitteet tarjoavat juuri hänen kaipaamiaan haasteita.

”Roolini Gartnerilla oli perinteistä liikkeenjohdon konsultointia ilman vastaavaa tulosvastuuta, joka nykyiseen rooliini kuuluu. Se houkutteli, sillä veri veti takaisin tulosvastuulliseen linjaesimiestoimintaan. Täällä pääsen tekemään asioita paljon pitkäjänteisemmin ja siinä mielessä tavoitteellisemmin”, hän kuvailee.

Harri Paani on valmis ja halukas ottamaan keskeisen roolin Project-IT:n kasvustrategian toteuttamisessa. Palvelumyyntiyrityksessä kasvu tehdään ihmisillä.

”Oleellista siinä on varmistaa, että meillä on oikealla osaamisella varustettuja ihmisiä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Varsinkin, kun organisaation koko kasvaa, niin täytyy olla tietynlaista tavoite- ja asiajohtamista. Tällaisessa liiketoiminnassa, jossa kasvukin tehdään ihmisten kautta, on henkilöstön osaamisen kehittäminen ja viihtyvyyden varmistaminen keskeinen osa toimintaa”, Harri Paani korostaa.

Gartner ennustaa ja tietää, mihin suuntaan IT-markkina on menossa, mitä trendejä markkinoilla on ja mitä siellä tulee tapahtumaan. Tätä tietoa Paani implementoi nyt Project-IT:n arkeen.

”Yhtenä osana työnkuvaani on liiketoiminnan kehittäminen ja projektipäälliköiden osaamisen kehittäminen. Minulla on selkeä kuva siitä, mihin suuntaan markkinat ovat menossa ja sitä kautta visio, mihin suuntaan toimintaa pitäisi kehittää”, Paani sanoo, ja jatkaa:

”Niin kauan kuin olen IT-bisneksessä ollut mukana, on hyviä projektipäälliköitä ja arkkitehtejä tarvittu aina. Heistä on myös koko ajan ollut puutetta. Sama trendi tulee jatkumaan. Se elää ja kehittyy, millaisissa rooleissa ja tehtävissä nämä henkilöt asiakasyrityksessä toimivat, kun yritykset esimerkiksi sopeutuvat ketteriin toimintatapoihin entistä syvemmin”, Harri Paani toteaa.

Omalla ajalla

Harrin mukaan työn ja vapaa-ajan tasapainosta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää.

”Työ vaatii sen, että pystyy vapaa-ajalla myös nollamaan ja jättämään työajatukset taakseen. Olen sukelluskouluttaja eli vapaa-ajalla vedän sukelluskursseja, ja käyn sukeltamassa sekä kotimaassa että ulkomailla. Vietän aikaa muutenkin liikunnan parissa esimerkiksi kuntosalilla, sekä luen paljon. Meillä on Suomenojan satamassa vene, jolla kauniina päivinä käymme merellä”, hän kuvailee.

Paanin perhe on kasvanut 1990-luvulla kolmella lapsella sananmukaisesti matkan varrella.

”Englantiin lähdimme kolme kuukautta täyttäneen esikoisemme kanssa, keskimmäinen syntyi Suomessa ja kuopus Oslossa. Nuorimmainenkin varmaan kohta lähtee kotoa opintojensa pariin, jonka jälkeen olemme vaimon kanssa kaksin. Onneksi vielä pieni valkoinen länsiylämaanterrieri on kaverinamme”, Harri Paani sanoo.

Kokemusta projektijohtamisesta

22

vuotta

”Tällaisessa liiketoiminnassa, jossa kasvukin tehdään ihmisten kautta, on henkilöstön osaamisen kehittäminen ja viihtyvyyden varmistaminen keskeinen osa toimintaa.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.