Hanne Blanz-Sarasti

Johtava konsultti

hanne.blanz-sarasti@project-it.fi

050 598 8825

Hanne Blanz-Sarasti

Kokemusta projektijohtamisesta

15

vuotta

Töissä Project-IT:ssä

Hanne Blanz-Sarasti aloitti Project-IT:n johtavana konsulttina maaliskuussa 2016. Hänellä on projektijohtamisesta vahva kokemus, jota kuvaa hyvin ensimmäinen työtehtävä europrojektissa: ”Toimin projektipäällikkönä Suomen siirtyessä Euroopan talous- ja rahaliiton (EMU) kolmanteen vaiheeseen tammikuussa 1999, eli siirtyessämme euroon. Raportoin tässä tehtävässä suomalaisen metsäkonsernin johdolle. Tehtävä oli erittäin haasteellinen, sillä konsernissa oli tuolloin satoja järjestelmiä, joiden eurovalmius tuli saavuttaa. Projekti onnistui sataprosenttisesti ja pysyi aikataulussa.”

Europrojektin jälkeen Blanz-Sarastin ohjauksessa on viety monen sortin hankkeita kunnialla päätökseen. ”Olen toiminut metsäkonsernissa kansainvälisen myyntiorganisaation taloushallinnon raportointi- ja konsolidointijärjestelmien käyttöönoton projektipäällikkönä, matkahallintoprojektin päällikkönä (taloushallinnon järjestelmät, kumppanivalinta, matkustussääntöjen implementointi) sekä konserniin liitetyn sveitsiläisen paperitehtaan myynnin integroinnissa konsernin myyntiverkostoon. Olen toiminut myös konsernin verkkosivujen käyttöönoton teknisenä projektipäällikkönä ja toimitusketjuprosessien mallintamisen projektipäällikkönä.”

Blanz-Sarastilla on kattava kokemus myös finanssialalta. ”Olen toiminut projektipäällikkönä ja projektin omistajana maksamisen palveluja tuottavan yrityksen ja pankkien välisissä projekteissa, joissa on otettu käyttöön uusia liiketoimintamalleja, uusia tuotteita ja palveluita. Olen perustanut ja toiminut hankejohtajana monikumppaniprojektissa, jossa maksamisen palveluja tuottavan yrityksen keskeinen järjestelmä useine integraatioineen korvattiin uudella järjestelmällä. Finanssialalla olen myös kehittänyt asiakasprojektimallia”, kertoo Hanne Blanz-Sarasti.

Blanz-Sarastin mukaan jokainen projekti on oma haasteensa ja tarinansa. Hänelle palkitsevinta on tavoitella ja saavuttaa haluttu päämäärä hyvän tiimin kanssa. Blanz-Sarastin kokemuksella uskaltaa jo kertoa onnistuneen projektin salaisuuden. ”Salaisuus on hyvä määrittely eli mitä ja miten tehdään, riittävän tarkat suunnitelmat sekä hyvä riskienhallinta ja motivoitunut projektiorganisaatio.”

Project-IT on Hanne Blanz-Sarastin mukaan ammattilaisten organisaatio, jossa työskennellään hyvässä ja kannustavassa ilmapiirissä. ”Suosittelen tätä työpaikaksi henkilölle, jolla on hyvä ammattitaito ja joka haluaa kehittyä. Projektitaiturin paras ominaisuus on kyky johtaa ja olla hyvä tiimipelaaja.”

Blanz-Sarastin toiveena on saada uusia ammatillisia kokemuksia ja haasteita. Ammattitaitoaan hän pitää yllä muun muassa opiskelemalla uusia kehittämisen malleja.

Omalla ajalla

Hanne Blanz-Sarasti on innokas ranskalaisen kulttuurin ystävä. Hän rentoutuu päivän töistä lukemalla ja katsomalla hyviä elokuvia. Vapaa-aikaan kuuluu myös liikuntaharrastukset, joista golfia harrastetaan yhdessä perheen kanssa.

Soita:

020 7348 790

tai jätä yhteydenottopyyntö:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.