Eeva Hägerström

HR- ja talousjohtaja

eeva.hagerstrom@project-it.fi

0400 771 576

Töissä Project-IT:ssä

Eeva Hägerström pääsi vuonna 1990 yhtä aikaa opiskelemaan Helsingin yliopistoon ja töihin IT-yritykseen. Kansainvälisen taloustieteen lisäksi Hägerström luki sivuaineena sosiaalipsykologiaa.
Nyt hän vihdoin pääsee Project-IT:n henkilöstöhallinnosta vastaavana talouspäällikkönä hyödyntämään koko koulutustaan ja osaamistaan.

”Olen aina ajatellut, että numerot ovat mukavia, mutta minua on myös kiinnostanut ihmisten välinen vuorovaikutus. Project-IT:n työpaikkailmoituksesta näin heti, että tuo on minun paikkani, tuon minä otan! Olen kiitollinen päästessäni osaksi PITin asiantuntijayhteisöä.”

Eeva Hägerströmin työhön kuuluu laaja-alaisesti talous- ja henkilöstöhallinnon kehittämistä sekä niiden operatiivisia tehtäviä. Ensin hänen täytyy kuitenkin selvittää Antti Hellbergin tapa toimia,
sillä toimitusjohtajana hän on hoitanut kyseisiä tehtäviä yhtiön perustamisesta lähtien. Tämän salapoliisityön jälkeen Hägerström pääsee luomaan toimenkuvansa itselleen sopivaksi. Toimiminen IT-alan asiantuntijoiden kanssa on hänelle tuttua.

”Ajauduin IT-alalle, mikä jälkikäteen katsottuna on ollut lottovoitto. Olen saanut työskennellä todella hienoissa yrityksissä, jotka jo 25 vuotta sitten olivat edellä aikaansa. Esimerkiksi Digitalilla
etätyöt, mobiilit toimistot ja moderni työskenteleminen olivat jo silloin luontevaa arkea.”

Fuusioiden myötä Hägerströmin työnantaja vaihtui ensin Compaqiksi, sitten Hewlett-Packardiksi. ”HP:llä olin ulkoistusliiketoiminnassa monipuolisissa taloushallinnon ja liiketoimintatuen tehtävissä. Se oli vahvaa yritysten IT-toimintojen ulkoistusbuumin aikaa, jolloin oli paljon vauhtia ja mielenkiintoisia tehtäviä paikallisille ja globaaleille asiakkaille”, hän kuvailee.

Vuonna 2016 Eeva Hägerström päätti hypätä ja koittaa siipiään yksityisyrittäjänä, jolloin hän työskenteli muun muassa tilitoimistossa kirjanpitäjänä. Hänen pitkä ja laaja-alainen kokemuksensa auttaa ymmärtämään oleelliset asiat isostakin numeerisesta aineistosta ja löytämään sieltä punaisen langan. Tätä hän pitääkin yhtenä parhaista puolistaan.

”Project-IT:ssä odotan pääseväni lähelle liiketoimintaa ja sen strategista suunnittelua, johon uskon tuovani lisäarvoa. Talouspuolen roolissa täytyy aina ajatella, että asiat tehdään oikein ja ajallaan. Yritän omalla tavallani vahvistaa yrityksessä jo vallitsevaa positiivista yhdessä tekemisen kulttuuria. Haluan varmistaa, että työni hyödyttää työnantajani liiketoimintaa ja tuottaa
lisäarvoa myös kollegoille, johdolle, sidosryhmille ja lopulta asiakkaillemmekin”, Eeva Hägerström sanoo.

Omalla ajalla

Aktiivisen ja urheilullisen Eevan arkiliikuntaan kuuluvat pitkät jokapäiväiset kävelylenkit koiran kanssa luonnosta nauttien. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies ja kolme lasta. ”Vapaa-aikana
puuhailemme tai urheilemme yhdessä perheen kanssa. Meitä yhdistää rakkaus Lapin luontoon, jossa talvisin laskettelemme ja hiihdämme, ja kesäisin teemme vaellusretkiä”, kertoo Eeva vapaa-ajastaan.

Kokemusta taloushallinnosta

25

vuotta

”Haluan tuoda ilosanomaa, että talousasioiden osaamisella pystyy tukemaan yrityksen liiketoimintaa ja kasvua.”

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.