Antti Almgren

Johtava konsultti

antti.almgren@project-it.fi

040 7725 426

Töissä Project-IT:ssä

Project-IT:n uusin vahvistus, johtava konsultti Antti Almgren on järjestelmällinen ja suunnitelmallinen mies, jolla on pitkä kokemus projektien vetämisestä. Häntä innostavat digitalisaation luomat uudet mahdollisuudet ja teknologiat, kuten robotiikka, analytiikka ja keinoäly.

Oma kiinnostukseni suuntautuu erityisesti ICT- ja finanssisektoreille, ja toivoisinkin pääseväni tekemään pitkiä, yli vuoden mittaisia projekteja. Minulla on paljon kokemusta myös julkisen sektorin sekä terveydenhuollon projekteista, Almgren kertoo.

Project-IT:lle Almgrenin johdatti kaverin vinkkaus. Hänen ystävänsä oli aikaisemmin työskennellyt hankkeessa, jossa oli mukana myös Project-IT:n konsultti. Yhteisten työhetkien ja niiden aikana käytyjen keskustelujen myötä kaveri oli saanut käsityksen, että Project-IT:llä on hyvä työilmapiiri ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Kun Almgren kertoi etsivänsä urallaan uusia haasteita, kaveri kertoi hänelle Project-IT:stä.

Itsellenikin tuli todella hyvä fiilis, kun katsoin firman nettisivut läpi. Tämä on juuri sitä työtä, mitä haluankin tehdä. Haastatteluprosessin aikana tapaamani ihmiset vain vahvistivat käsitystä siitä, että olen nyt juuri oikeassa paikassa, Almgren sanoo.

Almgren valmistui Lappeenrannasta tietotekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen hän ehti työskennellä kymmenen vuotta Accenturella. Almgren kertoo hallitsevansa sekä projektien toimitusmetodologiat että niiden suunnittelun, sillä hän on työskennellyt uransa aikana projektin jokaisessa vaiheessa.

Tärkeintä projektien hoitamisessa on avoin kommunikointi ja selkeät tavoitteet, joiden avulla kokonaisuutta ja projektin etenemistä on helpompi hahmottaa. Onneksi haasteistakin selvitään – aliresursoidut tai liian lyhyiksi suunnitellut projektit saadaan ratkaistua neuvottelemalla.

Urheilullinen shakkimestari

Vapaa-ajallaan Almgren on urheilullinen mies, jolla on pitkä lista harrastuksia: esimerkiksi kuntosali, juokseminen, pyöräily ja tennis. Niiden vastapainoksi hän pitää mielen virkeänä pelaamalla shakkia, lukemalla ja matkustelemalla.

Työkaverina olen ehkä aluksi tarkkaileva ja analyyttinen kaveri, mutta ehdottomasti kuitenkin seurallinen. Mukavaa päästä tutustumaan sekä uusiin työkavereihin että asiakkaisiin, Almgren sanoo.

Tärkeintä projektien hoitamisessa on avoin kommunikointi ja selkeät tavoitteet, joiden avulla kokonaisuutta ja projektin etenemistä on helpompi hahmottaa.

Kokemusta projektijohtamisesta

5

vuotta