Relacom Oy

Relacom palkkasi Project-IT:n konsultin uuden ohjelmiston ostamiseen ja kilpailuttamiseen liittyvään esiselvitystyöhön.

Project-IT apuna IT:n ostamisessa

Relacom toimittaa verkkopalveluita maailman johtaville operaattoreille ja paikallisille yrityksille, sähkölaitoksille, verkkoyrittäjille ja kuluttajille. Yrityksen liiketoiminta on monipuolista ja Relacom kaipaa IT-ratkaisua, jonka avulla kustannukset pystytään nykyistä vaivattomammin kohdentamaan töille ja projekteille.

”Teemme sekä lyhytkestoisia palvelutöitä että pidempiä rakennustöitä tai -projekteja. Työ voi kestää kymmenen minuuttia, muutamia päiviä tai jopa useampia vuosia”, kertoo Relacomin business controller Aulikki Fihlman-Kosonen.

”Olemme kaikki tyytyväisiä konsultin panokseen. Työ oli täsmällistä, rivakkaa ja suoraviivaista. Hän ymmärsi meidän tarpeemme ja sai koottua kattavat tiedot tietopyyntöön. Tärkeintä konsultin työssä oli asettaa liiketoiminnalle oikeat kysymykset ja siinä konsultti oli selkeästi kokenut ammattilainen”, sanoo Aulikki Fihlman-Kosonen.

Vaatimusmäärittely

Vaatimusmäärittely ja siihen liittyvä tietopyyntö lähetettiin muutamalle ohjelmistotoimittajalle, joiden perusteella Relacom sai alustavat hinta-arviot projektin kustannuksista.

”Meillä ei ollut aiempaa kokemusta ohjelmiston ostamiseen liittyvistä tietopyyntöselvityshankkeista ja konsultin apu oli kullanarvoista. Ulkopuolinen osasi kysyä, kyseenalaistaa ja penkoa syvemmältä asioita. Olimme itse kartoittaneet nykyisiä tapoja kirjata työn kustannuksia ja palkan perusteita palkkajärjestelmään, mutta konsultin avulla esiin nousi useita yksityiskohtia, joita emme olleet huomioineet. Tulemme käyttämään Project-IT:n asiantuntemusta myös ohjelmistotoimittajien kilpailuttamisessa.”

Relacom Oy

relacom-logo
Relacom on johtava teknologiapalveluiden toimittaja Pohjoismaissa. Suomessa asiakkaita palvelee Relacom Finland Oy, joka tuottaa sähkö-, tele- sekä IT-verkkoihin liittyviä palveluita. Yhtiö hallitsee tuotteiden koko elinkaaren suunnittelusta rakentamiseen sekä asennuksesta ylläpitoon ja huoltoon. Teemme tarvittaessa räätälöityjä ratkaisuja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kommunikaatio- ja tietoliikennejärjestelmien moniosaajana yhtiö on tiiviisti mukana yhteiskunnan tietoinfrastruktuurin muutoksessa ja auttaa asiakkaitaan toteuttamaan kustannustehokkaita, viestintää helpottavia strategisia ratkaisuja.

relacom_refe_kuva2

Olin yllättynyt, miten nopeasti ulkopuolinen konsultti pääsi liiketoimintaamme sisälle. Hän osasi kysyä meiltä juuri oikeat kysymykset.

Aulikki Fihlman-Kosonen, business controller, Relacom Oy

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.