Oy Samlink Ab

Project-IT:n konsultit ovat johtaneet Samlinkissä satoja erilaisia projekteja.

Satojen projektien yhteistyö

Project-IT:n konsultit ovat johtaneet Samlinkissä satoja erilaisia projekteja, sillä yhteistyö on alkanut jo vuonna 2008. Suurin osa on ollut erilaisten pankkisovellusten ja -järjestelmien kehitysprojekteja Samlinkin asiakkaille eri tuotealueilla: verkkopankkien ja sähköisen asioinnin projekteja, kuten arkistointia ja sähköistä allekirjoitusta, projekteja vähittäispankki-, konttorikanava- ja viranomaisraportoinnin alueella, sekä erilaisten lakimuutosten ja direktiivien ohjaamia projekteja.

”Oma projektihenkilöstövahvuutemme on nykyään aika pieni ja Project-IT on meille projektipäälliköiden hovitoimittaja. Tälläkin hetkellä meillä on lähes 20 PITläistä vahvistamassa joukkoamme ja ammattitaitoamme. Projektien skaala vaihtelee miljoonaprojekteista pienempiin kymmenien tuhansien projekteihin”, kertoo osastopäällikkö Nina Huhtakangas Oy Samlink Ab:sta.

Kokonaisvastuu projektista

Projektipäälliköllä on kokonaisvastuu projektista tarjousvaiheesta tuotantoon koko projektin elinkaaren ajan.

”Project-IT:n konsultit ovat ammattitaitoisia, joustavia ja hyviä tyyppejä. Meillä on kokemusta todella monesta heidän konsultistaan. Erityispiirteenä on mainittava, että he eivät valita koskaan mistään ja yhteistyö heidän kanssaan on mutkatonta. Pidämme konsultteja samlinklaisina, ja he osallistuvat niin toimintamallimme kehittämiseen kuin henkilöstötilaisuuksiimmekin.”

Samlink uudisti toimintamalliaan vuonna 2015. Uudessa mallissa kokonaisvaltaisessa roolissa toimiva projektipäällikkö pääsee mukaan projekteihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

”Kokemuksemme mukaan projektipäällikön varhainen osallistuminen on erittäin hyödyllistä projektin lopputuloksen kannalta. Uudistuksen yhteydessä laajensimme projektipäällikön roolia, ja nykyään hän astuu saappaisiinsa jo projektin tarjousvaiheessa. Projektipäällikkö pystyy auttamaan asiakasta tarkentamaan, mitä he tarvitsevat ja mitä haluavat tilata. Tämä tuo laatua asiakaskokemukseen, mutta myös projektipäällikölle itselleen on tärkeää päästä luomaan edellytyksiä projektin onnistumiselle. Asiakashyöty ja -lupaus ovat tärkeitä projektin ohjaajia, ja kyllähän onnistunut projektitoimitus tuo aina hyötyä niin asiakkaallemme kuin meillekin”, Nina Huhtakangas kertoo.

Ehdoton luottamus ”PITläisten” ammattitaitoon

Project-IT:n konsultit toimivat Samlinkin projekteissa muissakin kuin projektipäällikön rooleissa, kuten asiantuntijana, ratkaisualueen vetäjänä ja asiakassalkun omistajana.

”Luottamus näyttelee yhteistyössämme erittäin isoa osaa. Käymme Project-IT:n kanssa hyvin avointa vuoropuhelua oli asiat sitten kehitettäviä tai positiivisia. Luottamus näkyy siinä, että voimme sopia asioista suullisesti. Yhteistyö on miellyttävää ja meillä on yhdessä aina hauskaa, kun tapaamme kasvokkain noin kerran kuukaudessa.”

Kuukausipalavereissa käydään läpi muun muassa asiakaspalautteet projekteihin liittyen.

”Haastattelin asiakasta päättyneen projektin puitteissa, ja sain palautetta Project-IT:n konsultista, että ihan paras projektipäällikkö ikinä! Kyseinen henkilö on ollut varsin pidetty myös oman väkemme keskuudessa. Muistakin konsulteista yleisvaikutelma on hyvin positiivinen”, Nina Huhtakangas sanoo.

Oy Samlink Ab

Samlink on suomalainen, kokenut finanssialan ratkaisujen kehittäjä ja palveluntuottaja. Samlink mahdollistaa asiakkailleen liiketoiminnan muutoksen ja tukee asiakkaidensa liiketoiminnan kasvua ja kehittämistä IT:n avulla. Project-IT on Samlinkin tytäryhtiö.

www.samlink.fi

Toimeksiannoista sopiminen on ”PITläisten” kanssa todella ketterää, helppoa ja nopeaa. Tarvitsimme projektipäällikön jo eilen -tyyppiset tilanteet ovat parhaimmillaan hoituneet niin, että projektipäällikkö on ollut paikalla jo seuraavana päivänä.

Nina Huhtakangas, osastopäällikkö, Oy Samlink Ab

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.