Oma säästöpankki

Oma Säästöpankin projektit luotsaa Project-IT

Oma Säästöpankista otetaan jo tottuneesti yhteyttä Project-IT:hen, kun on aika toteuttaa IT-uudistuksia.

Oma Säästöpankilla on takana jo useita projekteja, joissa Project-IT:n konsultti on ollut mukana joko projektipäällikön tai asiantuntijan roolissa. Esimerkiksi Oma Säästöpankin korttiuudistuksessa Project-IT:n projektipäällikkö vastasi muun muassa uusien pankki- ja luottokorttien käyttöönotosta ja liikkeellelaskusta. Oma Säästöpankki oli juuri irrottautunut Säästöpankkiliitosta ja asiakkaiden pankkikorttien uudistaminen oli ensimmäinen itsenäisenä pankkina hoidettu iso projekti.

”Korttiprojekti on jo valmis. Se alkoi keväällä 2014, jolloin Project-IT:n kaveri tuli mukaan hankkeeseen, ja maaliin pääsimme vuoden 2015 lopussa. Hyödynsimme konsultin osaamista hankkeen läpiviennistä ja johtamisesta. Vaiherikas, opettavainen ja monipuolinen projekti, jonka lopputulokseen olen oikein tyytyväinen”, kuvailee tietohallintojohtaja Kari-Mikael Markkanen Oma Säästöpankki Oyj:stä.

Korttiuudistuksen yhteydessä saateltiin maaliin jo pari vuotta meneillään ollut Netsin rajapintahanke Way4.

”Tämäkin onnistui projektipäällikön päättäväisen työn avustamana, sillä hän piti hyvin koko hankekokonaisuuden näpeissään. Hankkeen aikana tapahtui myös yritysjärjestelyitä, joiden ansiosta vastaanotimme kahden paikallisosuuspankin pankkiliiketoiminnan. Näiden asiakkaiden pankkipalvelut korvattiin meidän pankkituotteilla ja myös heille piti jaella uudet tuotteet nettipankin avaimista uusiin maksukortteihin.”

Korttiprojektissa konsultoinut Project-IT:n projektipäällikkö on kokenut projektiosaaja.

”Hänen asiantuntemuksensa tuli tarpeeseen. Eriytyminen Säästöpankeista aiheutti teknisiä haasteita, mutta aina Project-IT:n kaveri sai asiat selvitettyä ja kaivettua esiin erilaiset vaihtoehdot, joiden perusteella pystyimme tekemään päätöksiä. Konsultin osaaminen näkyi siinä, että hanke eteni kuin juna ja pystyimme ajamaan omat vaateemme ja näkökulmamme läpi”, Markkanen sanoo.

IFRS 9 -standardin käyttöönotto

Vuoden 2017 lopussa valmistuva IFRS 9 -projekti eli rahoitusinstrumenttistandardien uudistus on myös hoidettu Project-IT:n projektipäällikön ohjastamana. Projekti on ollut luonteeltaan korttiuudistukseen verrattuna erilainen, sillä kyseessä on pankkitoiminnan sopeuttaminen uudistuneiden säädösten mukaisiksi ja vieläpä varsin tiukassa aikataulussa.

”Meillä on talossa finanssialan ja liiketoiminnan ammattilaisia, mutta isojen ICT-hankkeiden hallittu läpivieminen on pankille vierasta.  Siksi hyödynnämme ulkopuolista projektiosaamista”, Markkanen kertoo.

Project-IT:n projektipäällikkö on ollut mukana etsimässä juuri Oma Säästöpankille sopivia ratkaisuja järjestelmäkumppanin valinnasta lähtien.

”Paljon on vielä asioita tehtävänä ennen loppuvuoden takarajaa. Projektipäällikön tehtävä on vaikuttaa, vaatia ja edistää, että valitsemamme kumppanit saavat työnsä tehdyksi, sillä olemme heidän onnistumisensa varassa. Vain toimivan yhteistyön ansiosta saamme kokonaisuuden toimimaan.”

Projektipäällikön jokapäiväisenä tehtävänä on huolehtia, että projekti etenee. ”Voin luottaa siihen, että kun asioista on Project-IT:n konsultin kanssa sovittu, niin ne myös hoituvat. Sovituista asioista ei tarvitse huolehtia ja vahva luottamus projektipäällikköön on juuri sitä, mitä tarvitsemme. IFRS 9 -hanke on vielä kesken, mutta ammattitaitoisen tiimin ansiosta meillä on kaikki edellytykset onnistua”, sanoo Oma Säästöpankki Oyj:n tietohallintojohtaja Kari-Mikael Markkanen.

Oma Säästöpankki

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin itsenäinen säästöpankki. Se palvelee noin 125 000 asiakasta 36 konttorin ja noin 230 henkilön voimin. Oma Säästöpankin tärkeimmät päämäärät ovat asiakkaiden taloudellisen menestymisen ja hyvinvoinnin turvaaminen tarjoamalla paikkakunnan parasta ja ihmisläheistä pankkipalvelua.

www.omasp.fi

Voin luottaa siihen, että kun asioista on Project-IT:n konsultin kanssa sovittu, niin ne myös hoituvat.

Kari-Mikael Markkanen, tietohallintojohtaja, Oma Säästöpankki Oyj

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.