LähiTapiola

LähiTapiolan ja Project-IT:n yhteistyö on alkanut keväällä 2014. Vuosien aikana on valmistunut kymmeniä projekteja, joissa on työskennellyt yhteensä toistakymmentä project-IT:läistä.

LähiTapiolan projektikumppani on Project-IT

LähiTapiolassa juuri Project-IT:n ketteryys on valtti ja isompien konsulttitalojen toimintatavat tuntuvat vierailta.

”Meillä on aina selkeä tarve hoitaa jokin asia ja itsellä siihen resursseja ja osaamista, jonka täydentämiseksi ostamme ulkopuolista apua. Isot konsulttiyritykset haluavat usein perustaa palvelunsa ympärille rakenteen, missä on kaikennäköistä junioria, senioria ja quality manageria, joita emme tarvitse. Project-IT on helppo ratkaisu, sillä sieltä tulee oikeasti ihminen avuksi tekemään töitä kädet savessa.”

Project-IT:n valtteja ovat luotettavuus ja ketteryys

LähiTapiolan projekteissa projektipäälliköt niputtavat langat yhteen ja pitävät projektin raiteillaan aikataulun ja budjetin mukaisesti. Usein apu otetaan tilanteessa, jossa toimeksiantajalla itsellään on kädet täynnä.

”Silloin on tärkeää, ettei tarvita strategisia haastatteluita tai laajoja ympäristöselvityksiä. Luottamus syntyy siitä, että tunnemme toistemme toimintatavat ja voimme luottaa siihen, että konsultit ovat ripeästi toimeksiannon kimpussa. Tiedämme, että Project-IT on toiminut paljon finanssialalla ja heille ei tarvitse puhua salassapitoasioista ja luottamuksellisuudesta. Kuka tahansa Project-IT:n konsulteista meille tuleekin, on hän hyvin lyhyen briiffauksen jälkeen valmis vetämään hanketta. Se on ominaisuus, jota arvostamme”, Mikko Vastela sanoo.

Hankkeet haltuun salapoliisimentaliteetillä

LähiTapiolassa on moneen kertaan todistettu, miten Project-IT:n projektiammattilaisilla on erikoislaatuinen kyky nähdä asiat, jotka liittyvät toisiinsa, ja jotka vievät asioita eteenpäin.

”Asiantuntijoilla voi olla valtava määrä tietoa ja erilaisia kysymyksiä, jotka eivät välttämättä liity toisiinsa, mutta jotka täytyy selvittää, jotta päästään maaliin. Projektipäällikkö taas näkee saman kokonaisuuden virtana, että näin tästä pääsee eteenpäin. Projektipäälliköt ovatkin oma ihmislajinsa, jotka rauhallisella salapoliisimentaliteetillä lähestyvät asioita riippuvuusverkostona: miten asiat riippuvat toisistaan ja miten asioita lähdetään tämän tiedon avulla vyöryttämään kohti toivottua lopputulosta.”

Eräässä LähiTapiolan projektissa vaihtui projektipäällikkö lennossa sairausloman takia ja Project-IT:n konsultti hyppäsi sen johtoon kuin liikkuvaan junaan. Kyseisellä konsultilla ei ollut toimialatuntemusta, mutta Vastelan mukaan projektiammattilaisen voima näkyi siinä, miten nopeasti hän omaksui vieraan projektin ja hahmotti, mitä sen eteneminen vaatii.

”Muutaman päivän jälkeen konsultti tuumasi, että hanke on melkoisen haastavassa tilanteessa. Hän kommunikoi tämän hyvin neutraalilla tavalla, jossa ei ollut pienintäkään viitettä paniikista tai huolesta, joka teki minuun syvän vaikutuksen. Nyt projekti on hienosti maalissa haasteista huolimatta.”

LähiTapiolassa on meneillään isohko hanke, joka jaettiin kahteen projektiin. Toisen vetäjäksi otettiin Project-IT:n projektipäällikkö. Jos talon omilla projektipäälliköillä on joskus taipumus pehmentää tosiasioita tai varoa astumasta toisen tontille, ulkopuolisella ei näitä ominaisuuksia ole.

”Ulkopuolisen asiantuntijan etuja ovat, että hän katsoo projektia viileästi asiapohjalta, ei ota vaikeuksia henkilökohtaisina uhkina eikä pelkää astuvansa kenenkään varpaille, vaan toimii määrätietoisesti korjatakseen asiat, jotka estävät hankkeen etenemistä”, tietohallintojohtaja Mikko Vastela kertoo.

LähiTapiola

LähiTapiola -ryhmä on asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Project-IT on LähiTapiolan osakkuusyhtiö.

www.lahitapiola.fi

Project-IT on notkea ja luotettava kumppani, josta aina löytyy jelppinkiä.

Mikko Vastela, tietohallintojohtaja, johtoryhmän jäsen, LähiTapiola -ryhmä

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.