Blogi

Project-IT:n strategia ja arvot päivitetty

Project-IT:n strategia ja arvot on päivitetty seuraavalle strategiakaudelle. Syksyn aikana Project-IT:n henkilöstö osallistui strategian ja arvojen virkistykseen. Koko henkilöstön arvo- ja strategiatyöpajoissa nostettiin esiin yrityksen tulevaisuuden kannalta merkittäviä teemoja, priorisoitiin yhdessä tärkeimpiä arvoja ja koostettiin strategian keskeiset osa-alueet.

Project-IT:n aiempi strategia laadittiin vuonna 2017, ja sitä on päivitetty vuosittain. Toimitusjohtaja Antti Hellbergin mukaan nyt oli luonteva ajankohta tehdä merkittävämpi päivitys strategiaan, koska sekä Project-IT että yrityksen liiketoimintaympäristö ovat kehittyneet ja muuttuneet. Lisäksi yrityksen arvot olivat yli kymmenen vuoden takaa, joten niiden päivitys samassa yhteydessä nähtiin tärkeänä.

Henkilöstö aktiivisesti mukana uudistustyössä

Arvo- ja strategiatyö haluttiin tehdä koko henkilöstön voimin. Tämä onnistui erinomaisesti myös etätyökäytäntöjä hyödyntäen. Osallistujien mukaan digitaaliset työvälineet olivat toimivia, ja tuloksia saatiin tehokkaasti, vaikka aikataulu oli tiivis.

”Oli hienoa, että saimme henkilöstön mukaan, ja yhteisellä työllä loimme uutta strategiaa tukevat arvot, joihin olemme yhdessä sitoutuneita”, iloitsee yrityksen HR- ja talousjohtaja Eeva Hägerström.

Toimitusjohtaja Hellberg on myös tyytyväinen prosessiin ja lopputuloksiin: ”Interaktiivisella toimintatavalla kaikkien ääni saatiin kuuluviin, ja sitä kautta arvot ja strategia oli helppo hioa vaihe vaiheelta timantiksi.”

Uudistetut arvot tukevat strategiaa

Toimitusjohtaja Hellbergin mukaan yrityksen suurta tehtävää kuvastaa sanapari ”intohimona projektit”. Intohimo sisältää vihjeen kunnianhimosta, korkeasta osaamisesta ja aidosta palosta, jolla toimimme asiakkaidemme aitona kumppanina”, hän toteaa. Projektit taas määrittävät Hellbergin sanoin yrityksen toimintakentän – olipa kyseessä sitten projektihallinta, ketterän kehityksen ohjaaminen, testauksen hallinta tai vaikkapa arkkitehtuurien kehittäminen.

Project-IT:n suureen tehtävään pohjautuvat myös yrityksen virkistetyt arvot, joita ovat asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus, rohkeus ja luottamus. Näihin arvoihin päädyttiin vaiheittain henkilöstön yhteisissä työpajoissa, ja työpajojen lopussa osallistujat osoittivat äänestyksellä luottamuksensa päivitettyihin arvoihin.

”Koen, että nämä arvot muodostavat erinomaisen perustan kohti kasvutavoitteitamme”, toteaa myös toimitusjohtaja Hellberg ja lisää, ”Tästä on hyvä jatkaa intohimoista matkaamme projektien parissa.”

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.