Uutiset

Project-IT mukana tukemassa tulevaisuuden projektiosaajia projektinhallinnan mestaruuskisoissa

Project-IT on toiminut jo useana vuonna Projektiyhdistyksen korkeakouluopiskelijoille järjestämän Project Management Championship -kilpailun pääsponsorina. Tänä vuonna projektiliiketoiminnan osaamista edistävä tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa etäyhteyksin. Finaalikilpailu käytiin keskiviikkona 20.5., ja projektinhallinnan osaamistaan pääsivät testaamaan joukkueet Haaga-Heliasta sekä Turun ja Vaasan ammattikorkeakouluista.

Project-IT:n johtava konsultti Mirka Mäkinen oli koostanut opiskelijoiden ratkaistavaksi toimiston muuttoprojekti -tehtävän. Opiskelijoiden tavoitteena oli suunnitella onnistunut muutto projektihallinnan perusteet ja tehtävänannon vaatimukset huomioiden. Tehtävän laatijana Mäkinen odotti opiskelijoilta erityisesti keskittymistä oikeisiin asioihin ja toimivaa roolijakoa tehtävän ratkaisemisessa. Selkeän suunnitelman lisäksi kilpailijoilta vaadittiin sujuvaa esiintymistä, kun ratkaisu esiteltiin tuomaristolle kilpailun päätteeksi.

Kilpailun tuomariston muodostivat Project-IT Oy:n Harri Paani ja Minna Reino sekä Projektiyhdistyksen hallituksen Laura Luomanen-Jaakkola. Tuomaristo oli mukana koko päivän ajan ja seurasi joukkueiden työskentelyä vierailemalla etäyhteyksin muodostetuissa huoneissa. Tuomariston jäsenet myös vastasivat opiskelijoiden tarkentaviin kysymyksiin ja arvioivat ratkaisuja suhteessa ennalta sovittuihin arviointikriteereihin.

Tämän vuoden kilpailussa voittajan valinta ei ollut tuomaristolle helppo. Kaikki joukkueet olivat ymmärtäneet tehtävänannon hyvin, projektinhallinnan perusteet olivat hallussa ja joukkueiden jäsenten roolit selkeät. Lopulta mestaruuden vei Haaga-Helian joukkue: Ekaterina Zhegalina, Hans Kärtner, Obisesan Abiodun ja Sharon Cristell Quispe Cahuapoma. Joukkue erottui muista selkeällä ja luottamusta herättävällä esiintymisellä, sujuvalla yhteistyöllä joukkueen jäsenten kesken sekä onnistuneella projektinhallinnan perusteiden soveltamisella.

”OIen erittäin ylpeä joukkueen suorituksesta tänään, ja kiitollinen siitä, miten arvokasta oppia saimme kilpailusta”, kommentoi voittajajoukkueen Hans Kärtner. Kokonaisuudessaan joukkue koki, että kilpailutehtävän myötä he pääsivät oppimaan toisiltaan, hyödyntämään projektinhallinnan taitoja käytännössä ja toimimaan paineen alla tiukassa aikataulussa. Omiksi vahvuuksikseen haagahelialaiset lukivat osaavat ihmiset, kansainvälisen kokoonpanon tuoman monipuolisuuden sekä toimivan yhteistyön. ”Tehtävä herätti hyviä keskusteluja, ja onnistuimme tekemään vaaditut päätökset tiiminä hyvässä hengessä”, summasi Ekaterina Zhegalina joukkueen vahvuuksia.

Palkintona voittajajoukkue pääsee osallistumaan kesäkuussa kansainväliseen Project Management Championship -kilpailuun. Siellä he pääsevät mittamaan osaamistaan ympäri maailmaa tulevia joukkueita vastaan. Lisäksi voittajat saavat mahdollisuuden suorittaa projektinhallinnan IPMA D -sertifikaatin.

Kokonaisuudessaan tapahtuman järjestelyt sujuivat hienosti, ja kilpailijat olivat tyytyväisiä saamiinsa oppeihin. Projektiyhdistyksen Jouko Kaaja iloitsi myös siitä, miten sujuvasti joukkueet käyttivät etäyhteyksiä. Project Management Championship -tapahtuman tavoitteena on innostaa, kannustaa ja lisätä opiskelijoiden kiinnostusta projektityötä ja projektiliiketoimintaa kohtaan. Lisäksi tarkoituksena on edistää verkostoitumista nuorten projektiosaajien välillä sekä lisätä vuorovaikutusta akateemisen ja yritysmaailman välillä. Vaikka fyysinen läsnäolo ei tänä vuonna ollut mahdollista, niin tapahtuma onnistui täyttämään tavoitteensa hyvin. Vuoden päästä selviää, mitä erityispiirteitä PMC 2021 -kilpailu tuo tullessaan!

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.