Uutiset

Project-IT jatkaa vakaalla kasvukäyrällä

Vuonna 2018 liikevaihto kasvoi 21 %

Suomen johtava projektinhallinnan ja IT-arkkitehtuurin asiantuntijapalveluita tarjoava yritys Project-IT jatkaa kasvuaan niin leveys- kuin korkeussuunnassakin. Vuoden 2018 liikevaihto oli 10,8 miljoonaa euroa, ja yrityksen työntekijöiden sekä alihankintakumppaneiden määrä nousi yhteensä 80:aan.

– Tavoitteemme oli 10 miljoonaa euroa, ja nyt pääsimme ensimmäistä kertaa reilusti kaksinumeroiseen liikevaihtolukuun. Tämä on hieno etappi, jonka olemme yhdessä yrityksen henkilöstön kanssa saavuttaneet. Koko henkilöstömme ansaitsee äärimmäisen suuren ja lämpimän kiitoksen kuluneesta vuodesta, toteaa toimitusjohtaja Jussi Pietilä.

Tilikausien 2014-2018 liikevaihdon kasvun keskiarvo on 38 % vuodessa. Kasvu on ollut myös kannattavaa, sillä vuosien 2014-2018 liikevoiton keskiarvo on 14,3 %. Pietilän mukaan kasvukäyrä jyrkkenee vuonna 2020, sillä jokaisen strategisen päätöksen perustana on vuodelle 2022 asetettu 30 miljoonan euron liikevaihtotavoite.

– Myynti veti vuonna 2018 jopa niin hyvin, että alkuvuodesta oli hankala löytää projekteille tekijöitä. Syksyn vahva panostuksemme Lomalle töihin -rekrytointikampanjaan kannatti, ja lopulta meillä aloitti vuoden aikana yhteensä 14 uutta konsulttia, Pietilä kertoo.

Vuoden 2018 lopussa Project-IT:ssä työskenteli 40 vakituista työntekijää ja 38 verkostokonsulttia. Konsulttiverkosto Vinssin osuus Project-IT:n viime vuoden liikevaihdosta oli runsas 6 miljoonaa euroa.

Digitalisaation aalto voimissaan

Syksyn 2019 rekrytointikampanjassa Project-IT tulee etsimään osaajia, joilla on kokemusta valmistavan teollisuuden IT-projekteista tai arkkitehtuurin kehittämisestä teollisuusympäristöissä.

– Yrityksissä on kysyntää kokeneille projektipäälliköille, arkkitehdeille sekä hanke- ja muutosjohtajille. Digitalisaation aalto on voimakkaimmillaan valmistavan teollisuuden yrityksissä, joissa kehitetään oman organisaation toimintaa ja asiakasrajapintaan liittyviä toimintoja. Meitä työllistävät jatkossakin finanssiliiketoimintaympäristön muutokset ja kehityshankkeet, kuten lakimuutosten edellyttämät järjestelmäuudistukset ja uudet pankkijärjestelmäprojektit, Pietilä kertoo.

Selkeässä kasvussa ovat datan jalostamiseen ja tiedonhallintaan liittyvät projektit, joihin kaivataan projektipäälliköiden vetoapua tai arkkitehtien kokonaisnäkemystä.

– Datan merkitys kasvaa koko ajan. Pankki- ja vakuutuspuolella datan keskiössä on ihminen ja häneen liittyvä henkilödata, kun taas valmistavassa teollisuudessa hyödynnetään laitteiden ja koneiden huolto-, historia- tai varaosatietoja tai suorituslukuja, Jussi Pietilä kuvailee.

Project-IT seuraa säännöllisesti asiakastyytyväisyyttä, joka tuoreimmassa mittauksessa oli 4,2 arvosteluasteikolla 1-5.

– Hyvä palaute johtuu asiantuntevista konsulteistamme, ja kunnia hienosta arvosanasta kuuluu asiakkuuksissa työskenteleville ammattilaisille. Panostamme asiakastyytyväisyyteen jatkossakin muun muassa kouluttamalla ihmisiä ja kannustamalla heitä rakentavaan vuorovaikutukseen. Projektipäälliköillä täytyy olla tilannetajua ja tunneälyä, sillä jokaisessa IT-hankkeessa on aina kyse ihmisten kanssa toimimisesta, Pietilä toteaa.

Lisätietoja:
Jussi Pietilä
toimitusjohtaja
0400 945 275
jussi.pietila@project-it.fi

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.