Uutiset

Kolme timanttista konkaria!

Meillä aloittaa tänään kolme senioritason konsulttia: johtava arkkitehti Maria Seppä-Lassila sekä johtavat konsultit Harri Lampela ja Pasi Kymäläinen. Toivotamme konsultit lämpimästi tervetulleiksi taloon.

Maria Seppä-Lassila on ratkaisuarkkitehti, joka edellisessä työpaikassaan suunnitteli ratkaisukokonaisuuksia asiakkaiden tiedonhallintaprojekteissa. Sitä ennen hän toimi energiateollisuudessa liiketoimintasovellusten asiantuntijana ja arkkitehtina.

”Ratkaisuarkkitehtuurissa täytyy ottaa huomioon monta tarvetta ja jopa lakisääteisiä vaatimuksia, sekä olla tekemisissä monien sidosryhmien, niin sisäisen kuin ulkoisenkin, kanssa. Tavoitteena on ratkaisu, joka tukee kaikkien tarpeita, mutta samalla huomioi myös muuttuvan maailman ratkaisun ympärillä. Tässä kultaisen keskitien etsimisessä on jotain hyvin inspiroivaa”, kuvailee Seppä-Lassila työtään.

Harri Lampela työskenteli viimeiset 18 vuotta ICT- ja mediakonsernin palveluksessa, jossa hän toimi joko projektipäällikkönä, toimitusprojekteista vastaavana esimiehenä tai liiketoimintaprosessien ja yritysarkkitehtuurien integraatioiden suunnittelijana yhteensä 40 hankkeessa.

”20 vuotta projekteissa ja 5 vuotta juniorijääkiekossa joukkueenjohtajana ja hallitusvastuussa ovat opettaneet paljon ihmisistä ja tiimityöstä. Tiimityössä on ikuinen haaste saada ihmiset liikkumaan samaan suuntaan yksilöllisissä projekteissa ja niiden erilaisissa tilanteissa. Sitä kun pääsee orkestroimaan, niin se on haastavaa ja onnistuessaan myös tekijäänsä palkitsevaa”, Lampela kertoo.

Pasi Kymäläinen on koko työuransa toiminut enemmän tai vähemmän IT- ja ICT-projektien parissa. Tuotepäällikön pesti vei miehen aikoinaan Pohjois-Amerikkaan, jossa hän keskittyi tuotekehityksen lisäksi myös tuotemarkkinointiin, myyntiin ja asiakasyhteistyöhön. USA tarjosi mahdollisuuden työskennellä myös start up -maailmassa, jossa Kymäläinen palveli pk-sektoria. Kotimaahan palattuaan hän siirtyi projektipäälliköksi rahapelialalle, jossa to do -listalla oli laajoja projekteja aina infrakehityksestä huoltotoimenpiteisiin ja teknisesti mielenkiintoisiin tuotelanseerauksiin.

”Tunnen sekä liiketoiminnan että järjestelmäpuolen vaatimukset ja tarpeet. Tiedän, mitä operatiivinen ympäristö vaatii, ja ymmärrän käyttäjäkokemuksen merkityksen. Painotan myös kommunikoinnin tärkeyttä niin tekijöiden kuin johdonkin suuntaan, sillä uuden tietojärjestelmän käyttöönottoon liittyvistä valituksista suurin osa johtuu usein samasta asiasta. Ihmisillä ole oikeaa mielikuvaa siitä, miten järjestelmä vaikuttaa heidän päivittäiseen työhönsä”, valottaa Kymäläinen osaamistaan.

Jaa artikkeli: