Uratarinat

Asiantuntijayhteisön voimanlähde on luottamus ja yhteinen päämäärä

Project-IT:n toimistoon saatiin aimo annos talousosaamista, iloa ja energiaa, kun Eeva Hägerström aloitti yrityksen talouspäällikkönä helmikuussa 2018.

”Project-IT tuntui jo hakuvaiheessa omalta paikalta, ja tämä tunne on vain vahvistunut. Täällä on äärimmäisen hyvä olla. Olen kiitollinen, miten hienosti taloushallinnosta aiemmin vastannut toimitusjohtaja Antti Hellberg siirsi tietonsa ja osaamisensa minulle”, Hägerström kertoo.

Uratarina:
Talouspäällikkö Eeva Hägerström

Eevan mukaan Project-IT:n prosessit ovat toimivia, ja kaikesta on huolelliset dokumentaatiot, joten tehtäviin on ollut helppo sukeltaa. Henkilöstöasioista vastaavaksi talouspäälliköksi palkattu Eeva hoitaa rekrytointiin liittyviä tehtäviä yhteistyössä myyntijohtaja Jussi Pietilän kanssa. Eeva perehdyttää uudet työntekijät talon prosesseihin ja myyntihenkilöstö opastaa tulokkaat asiakasprojekteihin.

”Yrityksen kasvustrategian mukaisesti olemme tiivistäneet rekrytointitahtia, ja lisänneet siihen paukkuja entisestään. Meillä on jo nyt äärimmäisen asiantunteva henkilöstö, josta haluamme pitää kiinni. Tavoitteenamme on palkata kaikki Suomen taitavimmat IT-projektinhallinnan ammattilaiset”, Eeva kertoo.

Asiantuntijoiden rekrytoimisessa Hägerström luottaa ihmistuntemukseensa sekä intuitioonsa, joka on kehittynyt tarkaksi hänen 25-vuotisen työuransa aikana. Project-IT:ssä Eeva on päässyt tutustumaan myös hänelle ennestään tuntemattomaan markkinoinnin maailmaan.

”On kiva perehtyä uusiin asioihin. Aiemmin en ole tullut ajatelleeksi, miten paljon markkinointiin liittyy matematiikkaa ja mielenkiintoisia algoritmeja. Markkinoinnin analytiikka onkin mielenkiintoista seurattavaa”, Eeva toteaa.

Rinta rottingilla PITläinen

Eeva Hägerström on työskennellyt uransa aikana vain uudistumiskykyisissä, ihmisten tarpeiden mukaan joustavissa organisaatioissa. Tämä on vaikuttanut siihen, millainen hän on nyt niin ihmisenä kuin työntekijänäkin.

”Työhistoriani on muovannut minusta sellaisen, että uskallan rohkeasti hypätä uusiin juttuihin ja olen avoin muutoksen edessä. Parikymppisenä sitä saattoi ajatella, että osaan kaiken, mutta nyt sellainen ajattelu lähinnä naurattaa. Ajatusmaailmani on nyt päinvastainen. Tiedostan, miten vähän sitä asioista loppujen lopuksi tietääkään”, sanoo Eeva, helähtää iloiseen nauruun, ja jatkaa:

”Parhaat opit urani ajalta liittyvät ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Kaikki lähtee asenteesta: jos itse suhtaudut asioihin positiivisesti, se tarttuu ihmisiin. Varsinkin muutostilanteisiin liittyy monesti pelkoja, mutta kun niiden yli pääsee, oppii aina jotain uutta. Uskon, että liike ja kehitys ovat hyvästä, ja onnekseni täällä ajatellaan samalla tavalla. Mennään reippaasti askel kerrallaan eteenpäin, ja sitten iteroidaan, mihin suuntaan jatketaan. Project-IT:n vetäjät ovat avoimia muutokselle ja sitoutuneita kehittämään yritystään”, Eeva kuvailee.

Kunnianhimoista kasvustrategiaa toteuttava yritys tarvitsee vankkaa taloushallinnon osaamista. Eeva Hägerström on lunastanut paikkansa Project-IT:n rahakirstun vartijana.

”Talousymmärrykseni lisäksi pääsen täällä hyödyntämään osaamistani laaja-alaisesti ja kehittämään taitojani edelleen. Myös henkilökohtaiset ominaisuuteni, kuten vuorovaikutustaidot, uusien asioiden oppiminen, kyky omaksua tietoa ja muutosvalmius, ovat täälläkin tarpeen. Pitkän kokemukseni ansiosta osaan jo vaistota asioita, ja myös luottaa omaan vaistooni.”

Asiantuntijoita johdetaan rinnalla kulkien

Project-IT:ssä työskentelee senioritason projektipäälliköitä ja arkkitehtejä. Asiantuntijaorganisaatiossa on tärkeää, että toimintatavat ja prosessit ovat loogisia, oikeudenmukaisia ja liiketoimintaa tukevia. Hägerström on työskennellyt koko uransa asiantuntijoiden parissa, ja hänen mukaansa heitä johdetaan rinnalta.

”Johtaminen on palveluammatti, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen ja vuorovaikutukseen. Asiantuntijoiden johtaminen on mahdollistavaa, palvelevaa, toimintamahdollisuuksia helpottavaa ja niitä luovaa johtamista. Oman alansa asiantuntijat osaavat kyllä työnsä ilman paimentamistakin ja suoriutuvat niistä itsenäisesti.”

Project-IT:llä Eeva tuntee olevansa asiantuntija omassa roolissaan.

”Koen arvokkaana, että PIT on antanut minulle oman tontin huolehdittavakseni sekä täyden luottamuksen ja toimintavaltuudet työni hoitamiseksi. En koe olevani yksin, sillä aina kun olen tarvinnut apua, olen sitä myös saanut. Meillä kaikilla on yhteinen päämäärä kasvaa ja menestyä jatkossakin”, kertoo Eeva Hägerström.

Eevan työhistoriaan voit tutustua tarkemmin täällä.

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.