Uratarinat

Projektinjohtaminen on monipuolista, rajattomat kehittymismahdollisuudet tarjoavaa työtä

Kristiina Ilvonen on toiminut reilun kahden vuoden ajan Project-IT:n johtavana konsulttina. ”Kiinnostuin tästä positiosta ystävän suosituksesta. Koin, etten pystynyt enää kasvamaan ammatillisesti aiemmassa työtehtävässäni, ja olin valmis uusiin haasteisiin”, Ilvonen kertoo.

Uratarina:
Johtava konsultti Kristiina Ilvonen

Ilvosella on melkein viidentoista vuoden kokemus erilaisista rooleista rahoitusalalla. Projektipäällikkönä hän on toiminut lähes kymmenen vuotta. Nykyisessä tehtävässään hän vastaa suomalaisen pankkiryhmän projektinjohdosta.

”Tällä hetkellä johdossani on hanke, jonka tiimoilta varmistetaan, että asiakas on toiminnoiltaan Euroopan laajuisen sijoituspalveluita koskevan sääntelyn mukainen. Lakisääteinen hanke on tarkoittanut asiakkaalle niin järjestelmämuutoksia kuin muutoksia liiketoiminnanprosesseihinkin. Samaan aikaan olen johtanut projektia, jonka johdosta asiakkaan verkkosivut on uudistettu,” Ilvonen kertoo.

Uutta rooliaan hän kehuu varauksetta. Työnkuva on mielenkiintoinen ja laaja, ja siihen kuuluu monen eri sidosryhmän välinen yhteistyö. Lisäksi tehtävä tarjoaa tekijälleen rajattomat kasvun ja kehittymisen mahdollisuudet.

”Päätän itse siitä, kuinka teen työni parhaiten”

Ilvonen kokee projektijohdolliset tehtävät itselleen myönteisinä myös siksi, että työ on hyvin itsenäistä. ”Joku voi kokea konsultin arjen yksinäisenä, mutta minulle tämä sopii. Saan itse päättää ja vaikuttaa siihen, miten pystyn tekemään työni parhaiten.”

Hän painottaa, että tarpeen vaatiessa Project-IT tukee toki työntekijöitään monin eri tavoin: esimieheen voi olla yhteydessä milloin tahansa, samoin sparrausapua on aina saatavilla PITin omasta kollegaverkostosta.

Ilvonen sanoo nauttivansa myös työn ”kädet savessa” -konkreettisuudesta, johon kuuluu budjetin laatiminen, työvaiheiden suunnittelu ja aikataulutus, seuranta, suunnitelmien mahdollinen muokkaus sekä lopputulosten analysointi. Nuorille ammattilaisille hän vinkkaa, että projektipäällikön työ vastaa pienen organisaation johtamista, ja siksi se voi olla hyvä väylä esimerkiksi toimitusjohtajaksi kasvamiseen.

Projektinjohtamiseen kuuluu oleellisesti asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin liittyvä edunvalvonta. Toimittajasuhteissa ja -yhteistyössä Ilvonen edustaa aina asiakastaan, ja tehtävään liittyy suuri vastuu ja tietynlainen paine onnistua. ”Oman työni tavoitteena on tuoda aina aitoa lisäarvoa asiakkaalleni”, Ilvonen summaa.

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.