Uutiset

10-vuotias Project-IT – intohimona projektit

Reilu kymmenen vuotta sitten pohdimme yhtiön toisen perustajan, Jussi Pietilän, kanssa,että miksi niin monet IT-projektit vaikuttavat epäonnistuvan joko kokonaan tai osittain. Ihmettelimme myös, miksi intohimoisesti projekteihin suhtautuvia alan ammattilaisia, huipputason projektipäälliköitä, tapasi todella harvoin, jos lainkaan.

Tämä oli mielestämme outoa, koska onnistuneilla projekteilla on luonnollisesti kiistaton vaikutus yhtiöiden kilpailukykyyn ja liiketoiminnan kehittymiseen. Uskoimme tuolloin – ja uskomme yhä – että hyvin johdetut projektit ovat yksi keskeisistä yritysten menestystekijöistä.

Vuonna 2007 päätimme muuttaa tilanteen ja perustaa puhdasverisen IT-projektien hallintaan ja johtamiseen erikoistuneen yrityksen, jossa olisi töissä vain alan kokeneita ammattilaisia. Ja mikä tärkeintä, heistä jokaisen tulisi suhtautua projekteihin intohimoisesti.

Olemme onnistuneet yhdessä

Voin ilokseni tänä Project-IT:n kymmenvuotisjuhlavuotena todeta, että olemme onnistuneet tavoitteessamme yli odotusten. Uskallan kirkkain silmin väittää, että Suomen osaavimmat, mukavimmat ja intohimoisimmat projektihallinnan ammattilaiset löytyvät meiltä Project-IT:stä. Tästä olen suunnattoman ylpeä. Aloitimme Jussi Pietilän kanssa kahden, nyt meitä ”pittiläisiä” on jo 60.

Haluan kiittää jokaista johtavaa konsulttiamme siitä upeasta panoksesta, jonka he päivittäin antavat asiakkaidemme projektien pohjustamisen, edistämisen ja aikataulussa ja budjetissa valmistumisen puolesta. Kiitos.

Henkilökuntamme lisäksi olen todella ylpeä niistä sadoista eri projekteista, joissa olemme saaneet olla mukana vuosien varrella. Voin vakuuttaa, että kaikki niistä ovat olleet meille merkityksellisiä. Tästä iso kiitos teille, hyvät asiakkaamme ja kumppanimme, suuri kiitos luottamuksestanne – olemme onnistuneet yhdessä.

Kasvun ja onnistumisten vuosikymmen

Project-IT on ollut komea kymmenvuotinen projekti. Projekti, joka kaikista muista vetämistäni projekteista poiketen, tuskin valmistuu milloinkaan. Valmistumisen jarruna on kunnianhimoinen kasvuvimmamme, jonka voimalla muutamme maalia aina kun edellinen on saavutettu. Seuraavana tavoitteenamme on 30 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2022.

Elämme kiihkeää digitalisoitumisen, toimintatapojen tehostaminen ja virtaviivaistamisen aikaa ja uskon, että projektien onnistuminen ei ole koskaan ollut niin tärkeää kuin se on tulevaisuudessa. Tästä syystä panostamme oman toimintamme kehittämiseen ja palvelutarjontamme laajentamiseen entistäkin enemmän. Viimeisin lisäys palvelutarjontaamme on meiltä paljon toivotut IT-arkkitehtuuripalvelut.

Huolimatta kovasta vauhdistamme, tulemme jatkossakin säilyttämään meille ominaisen tyylin tehdä projekteja: intohimoisen ja käytännönläheisen.

Antti Hellberg
toimitusjohtaja
Project-IT Oy

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.