Uutiset

3PMO, verkostoitumisen mestarifasilitaattori

Projektiyhdistys järjestää projektiammattilaisille 3PMO-tapahtumia, joiden ideana on käsitellä projektitoimistojen tehtäviä ja organisoitumista sekä verkostoitua kollegoiden kanssa. Viimeisin 3PMO järjestettiin kesäkuussa 2016 Tampere-talossa. Project-IT:n johtava konsultti Ninna Linnainmaa osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

”Olin kuullut kollegoilta pelkästään positiivista palautetta 3PMO-tapahtumasta ja sen perusteella uskaltauduin mukaan. Päivä oli erittäin tehokas sekä verkostoitumisen että oman osaamisen jalostamisen näkökulmasta. Tilaisuus oli kaikin puolin erinomaisesti järjestetty. Esimerkiksi esiintyjiä oli laaja-alaisesti eri toimialoilta ja esitysten taso oli korkea ja monipuolinen”, Linnainmaa kuvailee.

Aktiivista verkostoitumista

Tilaisuudessa ei voinut välttyä verkostoitumiselta. Aamupäivällä istuttiin viiden eri yrityksen kollegan kanssa samassa pöydässä ja iltapäiväksi vaihdettiin sekä pöytää että pöytäseuruetta. ”Tämä oli järjestävältä taholta todella loistava idea ja edesauttoi hienosti verkostoitumista”, Ninna Linnainmaa hehkuttaa.

Päivän aikana jokainen esiintyjä piti puolen tunnin esityksen edustamaansa yritykseen tai yhteisöön perustuen. Esitysten lopuksi esiintyjät saivat esittää meille kuulijoille kysymyksiä työpajoissa mietittäviksi. Jos tällaisia ei ollut, työpajoissa keskusteltiin esityksen sisällöstä ja mahdollisista esille nousseista kysymyksistä tai huomioista. Työpajoihin osallistuttiin pöytäseurueina ja aikaa oli vartin verran, jonka jälkeen työpajan tuotokset purettiin kaikkien kuullen. Työpajassa virinneistä ajatuksista ja kysymyksistä keskusteltiin yhdessä esiintyjän kanssa. Tilaisuuden fasilitaattoreina toimivat Projektiyhdistyksen edustajat.

”Aivan loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin, jakaa ajatuksia ja haastaa sekä omia että muiden mielipiteitä ja näkemyksiä. Parasta antia oli tutustua uusiin ihmisiin ja päästä luomaan kontakteja muihin alan osaajiin, kuulla mitä meillä ja maailmalla tapahtuu ja samalla havaita, että samoja ongelmia on kaikilla toimialasta tai maasta riippumatta. Kollegoille vinkkinä sanoisin, että mikään ei ole sen tehokkaampaa oppimista kuin nämä työpajat. Niissä pääsee haastamaan niin toisten kuin omaakin osaamistaan ja saa luontevan tilaisuuden verkostoitua muiden osaajien kanssa. Suosittelen!”

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.