Uutiset

Kolme vinkkiä projektipäällikön valintaan

Projektipäällikön valitsemisessa on kysymys jopa vuosia kestävästä sitoutumisesta. On siis tärkeää, millaisen projektipäällikön yrityksesi IT-projektin vetäjäksi valitset. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle:

1. Tekemisen meininki.

Välittyykö kandidaatista sellainen asenne, että hän hoitaa työnsä määrätietoisesti ja todellakin tekee kaikkensa viedäkseen projektisi maaliin? Onko hänessä sellaista potkua, että hän saa projektinkin etenemään reippaasti ja kannustavassa hengessä?

2. Senioriteetti projektin mukaan.

Jos projektissa on tiedossa vaikeita hetkiä, kuten neuvotteluja toimittajan kanssa tai riitojen ja epäselvyyksien ratkomista, täytyy projektipäälliköllä olla kokemusta ja sen tuomaa varmuutta vaikeiden tilanteiden hoitamiseen. Myös projektin laajuus vaikuttaa projektipäällikön valintaan. Suuri projekti vaatii kokeneen senioritason ammattilaisen, kun pieniin ja yksinkertaisempiin projekteihin riittää vähempikin kokemus.

3. Sopiva tyyppi.

Sopiiko kandidaatti projektin asiantuntijoiden työkaveriksi ja kirittäjäksi? On tärkeää, että haastattelijalle syntyy varmuus siitä, että kyseinen projektipäällikkö on juuri meidän yritykseemme sopiva henkilö. Projektin jokapäiväisten toimintojen kannalta on tärkeää, että projektin vetäjäksi valittu henkilö tulee toimeen yrityksen omien ihmisten kanssa. Project-IT:n johtavat konsultit ovat jo tiukan seulan läpikäyneitä ammattilaisia.

Haluatko projektisi käyntiin vai valmiiksi?

Kokeneen projektipäällikön osaaminen on kovatasoista ja siksi tuottava investointi. Ammattilainen saa usein projektin kulkemaan silloinkin, kun se ei tunnu lähtevän liikkeelle tai se on jämähtänyt paikoilleen.

Jos paikalleen jumiutunut projekti ei etene, se syö turhaan koko talosta siihen valjastettuja resursseja. Kun projekti valmistuu aikataulun mukaisesti ja sovitulla sisällöllä, saadaan se tuottamaan tavoiteltuja liiketaloudellisia hyötyjä.

Kysy lisää sampsa.laamanen@project-it.fi

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.