Uutiset

Neljä syytä palkata ammattilainen projektijohtajaksi

Yritykset rynnivät kohti digitaalista aikaa ja kohta meistä jokaisella on kerrottavanaan tarina siitä, miten yritys IT-projektistaan suoriutuu. Muutos voi olla monitoimittajaympäristössä toteutettu mittava IT-järjestelmähanke tai yksittäinen talon sisäinen IT-projekti. Joka tapauksessa projekti tarvitsee johtajan, joka navigoi projektin maaliin. Listasin sinulle neljä syytä, miksi kannattaa palkata ammattilainen johtamaan IT-projektiasi:

1. Liiketoiminnallinen hyöty, kun asiat tehdään kerralla oikein.

Ulkopuolisen projektijohtajan käyttäminen maksaa, mutta maksun vastineeksi asiakas saa tehokkaan projektijohtajan ansiosta liiketoiminnallista hyötyä. Liiketoiminnallinen hyöty on ensimmäinen syy palkata ammattijohtaja.

Kokeneen projektijohtajan tuella asiakas osaa tehdä oikeita asioita ja asiat on mahdollista tehdä kerralla oikein. Työn suunnittelu, tehtävien priorisointi ja niiden oikeat painotukset antavat mahdollisuuden suunnata asiakkaan asiantuntijoiden työtä sinne, missä siitä on projektille eniten hyötyä. Kokeneen projektipäällikön ohjauksessa moni turha työvaihe voidaan jättää pois ja keskittyä projektin etenemisen kannalta olennaiseen tekemiseen.

2. Ammattilaiselle projektinhallinta on aina ykkösprioriteetti.

Tämä on yksi tärkeimmistä ulkopuolista projektijohtajaa puoltavista asioista. Kun ulkopuolinen johtaja huolehtii projektista, projekti varmasti myös etenee. Ulkopuolinen ammattilainen voi keskittyä vain projektityöhön ilman päivittäisiä muita velvoitteita, kuten asiakkaan sisäisiä kehitys- ja hallintotöitä. Asiakkaan laskulle päätyy siis vain ja ainoastaan projektin johtamiseen käytetty työ.

3. Ammattilainen hoitaa projektin kaikki osa-alueet.

Kolmas etu on, että projektipäällikkö on nimikkeensä mukaisesti projektinhallinnan ammattilainen. Kokeneen ammattilaisen ohjaksissa projektille merkittävät asiat työn suunnittelusta ja aikataulutuksesta dokumentointiin ja tehokkaasti vedettyihin palavereihin tulevat suoritetuiksi parhaalla mahdollisella tavalla.

4. Ulkopuolinen henkilöresurssi on helppo irtisanoa.

Jos projekti keskeytetään tai jos projektipäällikkö koetaan muuten tarpeettomaksi, pääsee ulkopuolisesta henkilöstöresurssista eroon helposti. Asiakas voi irtisanoa sopimuksen, mikä hoituu yhdellä puhelinsoitolla. Virherekrytointeja ei siis tapahdu.

Kysy lisää sampsa.laamanen@project-it.fi

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.