Uutiset

Töissä Project-IT:ssä: Mirka Mäkinen

Mirka Mäkinen on työskennellyt Project-IT:n johtavana konsulttina alkuvuodesta 2014 lähtien. Mäkinen johtaa asiakastoimeksiannoissa pankkijärjestelmän kehitysprojekteja, joihin on tähän mennessä kuulunut korttijärjestelmän, liiketoiminnan raportoinnin, lainapalveluiden ja  rajapintojen kehittämisen projekteja.

Käytännössä työ on projektien aikataulutusta, budjetointia sekä raportointia sisäisesti ja asiakkaalle, asioiden priorisointia ja järjestelyä. ”Olennainen osa työtäni on seurata, että projektin sisältö, aikataulu ja budjetti pysyvät sovitun mukaisina”, Mirka Mäkinen tiivistää ja jatkaa: ”Seuraan projektin arkea. Keskustelen projektin tilaajan ja sen tekijöiden kanssa työn edistymisestä sekä mahdollisista ongelmatilanteista ja etsimme niihin yhdessä ratkaisut. Oman lisänsä projektiin tuo kolmannet osapuolet, joiden kanssa on myös suunniteltava ja käytävä keskusteluja.”

Yleensä asiakasprojektit ovat suuria ja niillä on asiakkaille merkittäviä liiketoiminnallisia vaikutuksia.

Projektijohtaminen on palapeliä

Mirka Mäkinen on johtanut IT-projekteja vuodesta 2004 lähtien. ”Projektijohtaminen on ihmissuhdepalapeliä, jossa täytyy saada ihmiset tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan ja yhdessä toistensa kanssa.”

Projektijohtajan aikataulut määrää asiakas ja sen projektit. Työn vapaus tuo myös vastuuta, sillä asiakkaalla projektijohtaja johtaa myös omaa työtään.

”Projektijohtajan täytyy olla hyvin itsenäinen ja omatoiminen, ehkä myös hiukan kovanahkainen sekä sopeutuvainen. Koska toimitaan asiakkaalla, on omaksuttava asiakkaan toimintamallit ja kulttuuri”, Mäkinen toteaa.

Project-IT bilettää yhdessä

Hektisen työn vastapainoksi Project-IT järjestää perinteisten pikkujoulujen lisäksi henkilökunnalleen tapahtumia, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa yhdessä. Reissuja on tehty laskettelurinteeseen, olutfestareille, juoksutapahtumaan, majakalle tai omalle toimistolle, jonne on järjestetty ohjelmaa.

”Project-IT:ssä on aivan ihania työkavereita! Meillä on älyttömän hauskaa yhdessä ja tänne on taitavasti osattu palkata hyvin saman henkisiä ihmisiä. Meitä yhdistää huumorintaju sekä tietty heittäytyminen hauskanpitoon, sillä kaikki ovat valmiita lähtemään yhteisiin hullutuksiin mukaan.”

Project-IT muistaa henkilökuntaansa juhlien lisäksi pienillä lahjoilla. On joululahjaa, pääsiäispussukkaa ja kevätpakettia. ”Ainahan se tuntuu kivalta, kun saa lahjan. Viime keväänä saimme vedenpitävän urheilukassin, jossa oli viltti ja juomaa kesäisiin piknik-hetkiin”, kertoo Mirka Mäkinen.

Jaa artikkeli:

Lataa IT-ostamisen ABC -opas!

Asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä kirjoitettu IT-ostamisen ABC pitää sisällään paljon käytännönläheisiä ohjeita IT-ostamiseen.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.